Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 2 g praf de copt
  • 150 g visine fara samburi
  • Diametru tava: 18 cm
  • Sirop:
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Crema cu capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 praf de sare
  • Crema cu zmeura:
  • 100 g zmeura
  • 40 g zahar (sau dupa gust)
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • In plus pentru cele 3 creme:
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Pentru decor:
  • 50 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • Crema de unt pentru trandafiri si frunze:
  • 200 g unt cu 82% grasime, moale
  • 1 praf de sare
  • 320 g zahar pudra
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 1 picatura de colorant rosu, gel
  • 1 picatura de colorant verde, gel

Mod de preparare

Se pregateste blatul.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si uleiul si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se adauga visinele si se amesteca incet cu aluatul.

Se toarna compozitia intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru circa o ora sau pana cand blatul trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se lasa sa se racoreasca.

Se pregateste siropul.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de rom.

Se pregatesc cremele.

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se amesteca cu zaharul si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa, devenind ca o dulceata. Se lasa sa se racoreasca.

Zmeura se clateste cu apa, se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana cand devine ca o dulceata. Se lasa sa se racoreasca.

Ciocolata alba se rupe in bucatele, se amesteca cu frisca lichida indulcita si se pune la foc pana cand totul devine omogen. Se lasa sa se racoreasca.

Se mixeaza 100 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea capsunile reci.

Se mixeaza alti 100 ml frisca, se da zmeura prin sita si se amesteca cu frisca batuta.

Gelatina se pune intr-un vas in 100 ml apa rece. Se lasa sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Vasul cu gelatina se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.

Se pun 3 linguri de gelatina in crema cu capsuni, 3 linguri de gelatina in crema cu zmeura si 6 linguri de gelatina in crema cu ciocolata alba. Se mixeaza, pe rand, toate cele 3 creme.

Se asambleaza tortul.

Se taie blatul in doua parti.

Se pune o parte din blat pe un platou, apoi se incojoara cu hartie de copt si cu inelul de la tava detasabila. Se insiropeaza blatul si se adauga, pe rand, crema cu capsuni, crema cu zmeura si crema cu ciocolata alba. Se da tortul la rece pana cand se incheaga cremele bine, apoi se pune si cea de-a doua parte de blat peste tort si se insiropeaza. Se da din nou la rece pana a doua zi.

Dupa aceea, se scoate inelul de la tava detasabila si se indeparteaza hartia de copt.

Se topesc 100 g ciocolata alba in 50 ml frisca lichida indulcita si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna usor peste tort.

Se pregateste crema de unt pentru trandafiri si frunze.

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final laptele.

Se imparte crema in 3 parti disproportionale.

O parte se pastreaza asa cum este, o parte se amesteca cu o picatura de colorant rosu, iar o parte se amesteca cu o picatura de colorant verde.

Cu ajutorul unor ustensile pentru cofetarie (posh, duza pentru petale, suport/cui pentru flori) se formeaza trandafirii din crema alba si din crema roz. Fiecare trandafir se formeaza pe o bucata de hartie de copt.

Foaia de copt se fixeaza cu putina crema pe suportul pentru flori. Cu duza pentru petale se toarna putina crema in mijlocul foii, apoi se formeaza un con in jurul ei. Peste ea se formeaza 3 petale, care se intrepatrund, apoi se formeaza alte petale. O petala trebuie sa inceapa usor peste petala precedenta pentru ca ele sa se intrepatrunda si sa formeze trandafirul.

Florile se introduc la frigider pentru a se intari, iar dupa aceea se fixeaza pe tort.

La final, printre flori se formeza frunze cu ajutorul duzei pentru frunze.

Tortul se da din nou la rece, apoi se poate servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider