Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 2 g praf de copt
  • 150 g visine fara samburi
  • Diametru tava: 18 cm
  • Sirop:
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Crema cu capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 praf de sare
  • Crema cu zmeura:
  • 100 g zmeura
  • 40 g zahar (sau dupa gust)
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • In plus pentru cele 3 creme:
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Pentru decor:
  • 50 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • Crema de unt pentru trandafiri si frunze:
  • 200 g unt cu 82% grasime, moale
  • 1 praf de sare
  • 320 g zahar pudra
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 1 picatura de colorant rosu, gel
  • 1 picatura de colorant verde, gel

Mod de preparare

Se pregateste blatul.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si uleiul si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se adauga visinele si se amesteca incet cu aluatul.

Se toarna compozitia intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru circa o ora sau pana cand blatul trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se lasa sa se racoreasca.

Se pregateste siropul.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de rom.

Se pregatesc cremele.

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se amesteca cu zaharul si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa, devenind ca o dulceata. Se lasa sa se racoreasca.

Zmeura se clateste cu apa, se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana cand devine ca o dulceata. Se lasa sa se racoreasca.

Ciocolata alba se rupe in bucatele, se amesteca cu frisca lichida indulcita si se pune la foc pana cand totul devine omogen. Se lasa sa se racoreasca.

Se mixeaza 100 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea capsunile reci.

Se mixeaza alti 100 ml frisca, se da zmeura prin sita si se amesteca cu frisca batuta.

Gelatina se pune intr-un vas in 100 ml apa rece. Se lasa sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Vasul cu gelatina se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.

Se pun 3 linguri de gelatina in crema cu capsuni, 3 linguri de gelatina in crema cu zmeura si 6 linguri de gelatina in crema cu ciocolata alba. Se mixeaza, pe rand, toate cele 3 creme.

Se asambleaza tortul.

Se taie blatul in doua parti.

Se pune o parte din blat pe un platou, apoi se incojoara cu hartie de copt si cu inelul de la tava detasabila. Se insiropeaza blatul si se adauga, pe rand, crema cu capsuni, crema cu zmeura si crema cu ciocolata alba. Se da tortul la rece pana cand se incheaga cremele bine, apoi se pune si cea de-a doua parte de blat peste tort si se insiropeaza. Se da din nou la rece pana a doua zi.

Dupa aceea, se scoate inelul de la tava detasabila si se indeparteaza hartia de copt.

Se topesc 100 g ciocolata alba in 50 ml frisca lichida indulcita si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna usor peste tort.

Se pregateste crema de unt pentru trandafiri si frunze.

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final laptele.

Se imparte crema in 3 parti disproportionale.

O parte se pastreaza asa cum este, o parte se amesteca cu o picatura de colorant rosu, iar o parte se amesteca cu o picatura de colorant verde.

Cu ajutorul unor ustensile pentru cofetarie (posh, duza pentru petale, suport/cui pentru flori) se formeaza trandafirii din crema alba si din crema roz. Fiecare trandafir se formeaza pe o bucata de hartie de copt.

Foaia de copt se fixeaza cu putina crema pe suportul pentru flori. Cu duza pentru petale se toarna putina crema in mijlocul foii, apoi se formeaza un con in jurul ei. Peste ea se formeaza 3 petale, care se intrepatrund, apoi se formeaza alte petale. O petala trebuie sa inceapa usor peste petala precedenta pentru ca ele sa se intrepatrunda si sa formeze trandafirul.

Florile se introduc la frigider pentru a se intari, iar dupa aceea se fixeaza pe tort.

La final, printre flori se formeza frunze cu ajutorul duzei pentru frunze.

Tortul se da din nou la rece, apoi se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Conserva de Fasole Verde
4
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda
Bucataras.RO

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Provocarea continua cu ardei umpluți a la 1913. Chiar m-am mobilizat, am...

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia