Tort cu nuca de cocos si ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu nuca de cocos si ciocolata

Ingrediente

  • 250 g de nuca de cocos rasa
  • 150 grzahar
  • 70 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 150gr ciocolata menaj
  • 200 gr frisca
  • un varf de scortisoara
  • 1 plic de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron puneti 200 gr. nuca de cocos rasa ,50 gr.zahar, 2 albusuri batute spuma si 40 gr. faina ,amestecati bine pana cand devine compozitia omogena.
Captusiti cu hartie de cuptor o tava de tort cu diametrul de 20 cm. Puneti aluatul de cocos ,il intindeti cu mainile uniform pe toata suprafata si-l bagati in cuptorul incalzit pentru 5 minute ,la o temperatura de 180°.
Intre timp faceti crema cu frisca si ciocolata.
Intr-un castron bateti bine cele 2 oua intregi cu 100 gr. de zahar, adaugati faina, restul de nuca de cocos rasa ,un varf de scortisoara ,vanilia ,ciocolata rasa si frisca batuta .Acesta compozitie o turnati deasupra blatului de cocos ,o intindeti deasupra cu o lingura si bagati din nou in cuptor, pentru circa 35-40 minute la o temperatura de 180°.

Cand este gata ,lasati sa se raceasca iar deasupra decorati cu zahar pudra sau bucati de cocos proaspat taiate solzi.
Eu deasupra am pus zahar pudra ,cu aroma de nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu dovleac
Bucataras.RO

Prajitura cu dovleac

O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce. 

Prajitura cu dovleac
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola