Intr-un castron puneti 200 gr. nuca de cocos rasa ,50 gr.zahar, 2 albusuri batute spuma si 40 gr. faina ,amestecati bine pana cand devine compozitia omogena.
Captusiti cu hartie de cuptor o tava de tort cu diametrul de 20 cm. Puneti aluatul de cocos ,il intindeti cu mainile uniform pe toata suprafata si-l bagati in cuptorul incalzit pentru 5 minute ,la o temperatura de 180°.
Intre timp faceti crema cu frisca si ciocolata.
Intr-un castron bateti bine cele 2 oua intregi cu 100 gr. de zahar, adaugati faina, restul de nuca de cocos rasa ,un varf de scortisoara ,vanilia ,ciocolata rasa si frisca batuta .Acesta compozitie o turnati deasupra blatului de cocos ,o intindeti deasupra cu o lingura si bagati din nou in cuptor, pentru circa 35-40 minute la o temperatura de 180°.
Cand este gata ,lasati sa se raceasca iar deasupra decorati cu zahar pudra sau bucati de cocos proaspat taiate solzi.
Eu deasupra am pus zahar pudra ,cu aroma de nuca de cocos.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii