Tort cu Nuca

Complexitate
medie
Tort cu Nuca

Ingrediente

  • Blaturi:
  • Se vor face doua blaturi separate
  • ingredientele de mai jos sunt pentru ambele porti (acestea se vor imparti in doua cantitati egale )
  • 12 albusuri
  • 400 g zahar
  • 500 g nuca
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt (unul pentru un blat, altul pentru celalalt)
  • zahar vanilat cu aroma de rom
  • un praf de sare
  • Prima crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 5 linguri ulei
  • A doua crema:
  • 12 galbenusuri
  • 400 g margarina
  • 500 g nuca
  • 20 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • zahar
  • esenta de rom
  • Optional se poate orna cu frisca

Mod de preparare

Primele lucruri pe care le vom face sunt sa impartim nuca in 4 cantitati egale (patru vase a 250 g de nuca) si sa separam ouale (pentru crema vor ramane 12 galbenusuri unite, iar pentru blaturi 6 albusuri intr-un vas si 6 in alt vas).

Pentru inceput o sa facem a doua crema pentru ca aceasta sa aibe timp sa se intareasca si raceasca.

Mod preparare a doua crema:
Galbenusurile se vor freca cu 10 linguri de zaharul, pana acestea isi deschid culoarea si zaharul se dizolva. Intr-un vas se caramelizeaza restul de zahar, se adauga margarina si se opreste focul, amestecandu-se pana ce aceasta se dizolva. Dupa ce s-a dizolvat, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si nuca taiata bucatele. Toate ingedientele se amesteca pe foc pana ce crema incepe sa se ingroasa. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Mod preparare blaturi:
Toate ingredientele se injumatatesc pentru a face doua blaturi. Se bat spuma 6 albusuri cu putina sare si 200 g zahar. Se adauga nuca tot taiata bucatelele si mai mici si mai mari, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pune zaharul vanilat.

Se pune la cuptor intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 35 cm). Se coace primul blat, dupa care se face cel de al doilea.

In timpul in care se face cel de al doilea se face prima crema.

Mod preparare prima crema:
Ciocolata alba se pune int-un vas si se topeste pe foc cu uleiul. Aceasta se lasa putin la racit.

Modul de preparare a siropului:
Se caramelizeaza putin zahar, dupa care se adauga apa si esenta de rom. Siropul se face dupa gust
.
Cand s-a racit primul blat se pune pe o tava rotunda si se insiropeaza. Peste se pune ciocolata alba si crema de nuci. Cel de al doilea blat se pune cand se raceste si se insiropeaza.

Tortul se orneaza dupa preferinte, eu am pus frisca (optional).

Acest tort este foarte consistent si aromat. Este un tort mare de 12 persoane, dar se pot injumatatii cantitatile pentru unul mai mic.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Bucataras.RO

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...

Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala