Tort cu Nuca

Complexitate
medie
Tort cu Nuca

Ingrediente

  • Blaturi:
  • Se vor face doua blaturi separate
  • ingredientele de mai jos sunt pentru ambele porti (acestea se vor imparti in doua cantitati egale )
  • 12 albusuri
  • 400 g zahar
  • 500 g nuca
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt (unul pentru un blat, altul pentru celalalt)
  • zahar vanilat cu aroma de rom
  • un praf de sare
  • Prima crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 5 linguri ulei
  • A doua crema:
  • 12 galbenusuri
  • 400 g margarina
  • 500 g nuca
  • 20 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • zahar
  • esenta de rom
  • Optional se poate orna cu frisca

Mod de preparare

Primele lucruri pe care le vom face sunt sa impartim nuca in 4 cantitati egale (patru vase a 250 g de nuca) si sa separam ouale (pentru crema vor ramane 12 galbenusuri unite, iar pentru blaturi 6 albusuri intr-un vas si 6 in alt vas).

Pentru inceput o sa facem a doua crema pentru ca aceasta sa aibe timp sa se intareasca si raceasca.

Mod preparare a doua crema:
Galbenusurile se vor freca cu 10 linguri de zaharul, pana acestea isi deschid culoarea si zaharul se dizolva. Intr-un vas se caramelizeaza restul de zahar, se adauga margarina si se opreste focul, amestecandu-se pana ce aceasta se dizolva. Dupa ce s-a dizolvat, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si nuca taiata bucatele. Toate ingedientele se amesteca pe foc pana ce crema incepe sa se ingroasa. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Mod preparare blaturi:
Toate ingredientele se injumatatesc pentru a face doua blaturi. Se bat spuma 6 albusuri cu putina sare si 200 g zahar. Se adauga nuca tot taiata bucatelele si mai mici si mai mari, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pune zaharul vanilat.

Se pune la cuptor intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 35 cm). Se coace primul blat, dupa care se face cel de al doilea.

In timpul in care se face cel de al doilea se face prima crema.

Mod preparare prima crema:
Ciocolata alba se pune int-un vas si se topeste pe foc cu uleiul. Aceasta se lasa putin la racit.

Modul de preparare a siropului:
Se caramelizeaza putin zahar, dupa care se adauga apa si esenta de rom. Siropul se face dupa gust
.
Cand s-a racit primul blat se pune pe o tava rotunda si se insiropeaza. Peste se pune ciocolata alba si crema de nuci. Cel de al doilea blat se pune cand se raceste si se insiropeaza.

Tortul se orneaza dupa preferinte, eu am pus frisca (optional).

Acest tort este foarte consistent si aromat. Este un tort mare de 12 persoane, dar se pot injumatatii cantitatile pentru unul mai mic.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.