Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri pline cu faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • Pentru crema:
  • 400 ml smatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 1 plic gelatin granule
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri esenta de portocale
  • Pentru decor:
  • Bombonele
  • Petale de ciocolata cu aroma de portocale

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare pentru 1 minut. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin spumoase si se aseamana cu o crema.

Ciocolata se topete pe baie de aburi.

Faina se amesteca cu praful de copt. Peste ouale mixate, se adauga in fir subtire, uleiul in timp ce continuam mixarea. Se adauga ciocolata topita, se mixeaza pana la incorporare, dar atentie, nu in exces, sa scoatem cat mai putin aer din oua. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus.

Se pune aluatul de blat intr-o forma rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm, imbracata forma in hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 165 grade C, pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, de preferat pana a doua zi, se taie blatul in trei felii.

Pentru crema: ciocolata taiata bucati se pune intr-o craticioara, impreuna cu smanatana pentru frisca. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste. Se da la frigider pentru 1 ora. Se mixeaza bine amestecul pana devine spumos, dar nu foarte tare. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se topeste la flacara foarte mica. Se adauga gelatina diluata peste mousse-ul de ciocolata impreuna cu esenta de portocale. Se mixeaza usor pana la incorporare. Amestecul va fi cremos dar usor moale, nu se tine de paletele mixerului. Se da bolul la frigider pentru 20 minute. Dupa ce crema a stat la frigider, a inceput sa se intareasca. O mixam din nou, usor, pana amestecul devine uniform si cremos. In acest moment incepem asamblarea tortului.


In forma in care am copt blatul, punem bucati mari de folie alimentara. Punem prima bucata de blat, o parte din crema, la mijloc punem partea de deasupra tortului (cea cu tugui), presam putin peste crema, punem o alta parte de crema si ultima bucata de blat. Presam putin si punem crema si peste ultimul blat. Trebuie sa ne ramana aproximativ 3 linguri crema. Imbracam tortul cu marginile foliei alimentare si-l dam la frigider pentru 1 ora. Scoatem tortul din folie, il asezam pe un platou, nivelam tortul cu o spatula, ulterior imbracam totul cu un strat subtire din crema ramasa. Crema trebuie sa fie usor moale pentru a o putea intinde cu usurinta. Dam tortul la frigider pentru inca 15 minute, apoi il decoram dupa preferinte. Eu am ales bombonele si petale de ciocolata cu aroma de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
2
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Această rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...

Piept de pui cu sos gorgonzola
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa