Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri pline cu faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • Pentru crema:
  • 400 ml smatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 1 plic gelatin granule
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri esenta de portocale
  • Pentru decor:
  • Bombonele
  • Petale de ciocolata cu aroma de portocale

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare pentru 1 minut. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin spumoase si se aseamana cu o crema.

Ciocolata se topete pe baie de aburi.

Faina se amesteca cu praful de copt. Peste ouale mixate, se adauga in fir subtire, uleiul in timp ce continuam mixarea. Se adauga ciocolata topita, se mixeaza pana la incorporare, dar atentie, nu in exces, sa scoatem cat mai putin aer din oua. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus.

Se pune aluatul de blat intr-o forma rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm, imbracata forma in hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 165 grade C, pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, de preferat pana a doua zi, se taie blatul in trei felii.

Pentru crema: ciocolata taiata bucati se pune intr-o craticioara, impreuna cu smanatana pentru frisca. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste. Se da la frigider pentru 1 ora. Se mixeaza bine amestecul pana devine spumos, dar nu foarte tare. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se topeste la flacara foarte mica. Se adauga gelatina diluata peste mousse-ul de ciocolata impreuna cu esenta de portocale. Se mixeaza usor pana la incorporare. Amestecul va fi cremos dar usor moale, nu se tine de paletele mixerului. Se da bolul la frigider pentru 20 minute. Dupa ce crema a stat la frigider, a inceput sa se intareasca. O mixam din nou, usor, pana amestecul devine uniform si cremos. In acest moment incepem asamblarea tortului.


In forma in care am copt blatul, punem bucati mari de folie alimentara. Punem prima bucata de blat, o parte din crema, la mijloc punem partea de deasupra tortului (cea cu tugui), presam putin peste crema, punem o alta parte de crema si ultima bucata de blat. Presam putin si punem crema si peste ultimul blat. Trebuie sa ne ramana aproximativ 3 linguri crema. Imbracam tortul cu marginile foliei alimentare si-l dam la frigider pentru 1 ora. Scoatem tortul din folie, il asezam pe un platou, nivelam tortul cu o spatula, ulterior imbracam totul cu un strat subtire din crema ramasa. Crema trebuie sa fie usor moale pentru a o putea intinde cu usurinta. Dam tortul la frigider pentru inca 15 minute, apoi il decoram dupa preferinte. Eu am ales bombonele si petale de ciocolata cu aroma de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Castraveciori Murati, Crocanti
4
Conserve, muraturi

Castraveciori Murati, Crocanti

Castraveciori Murati, Crocanti
Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta
Parteneri
Caramel preparat in casa
Bucataras.RO

Caramel preparat in casa

Zilele astea încă am avut liber, așa că am mai butonat TV-ul și Internet-ul. Am observat că la PaprikaTV, în...

Caramel preparat in casa
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia