Tort cu Mere Intregi

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 mere intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 75 grame unt
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa rece
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru sirop
  • 100 grame zahar
  • 100 milillitri apa
  • 2 linguri de rom
  • iti trebuie pentru ornat:
  • portocale si kiwi
  • 400 grame frisca pentru ornat

Mod de preparare

Cureti merele de coaja si le scobesti cu ajutorulunui cutit ascutit. Le pui 5 minute in apa cu putina sare, care clocoteste.

Scoti merele si le lasi la scurs, timp in care pui zaharul intr-o cratita cu pereti inalti il lasi sa se caramelizeze pana cand devine amarui. Adaugi untul si il intinzi pe toata suprafata cratitei. Lasi putin sa se raceasca, iar merele scurse le asezi unele langa altele.

Bati albusurile spuma tare cu zaharul si cu apa rece, adaugi treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incorporezi bine totul in spuma de albusuri si adaugi peste merele din cratita. Dai la cuptor.

Pofta Buna!!!!
Se taie felii si se pun pe farfuriuta se mananca incet

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate