Tort cu Mere Intregi

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 mere intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 75 grame unt
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa rece
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru sirop
  • 100 grame zahar
  • 100 milillitri apa
  • 2 linguri de rom
  • iti trebuie pentru ornat:
  • portocale si kiwi
  • 400 grame frisca pentru ornat

Mod de preparare

Cureti merele de coaja si le scobesti cu ajutorulunui cutit ascutit. Le pui 5 minute in apa cu putina sare, care clocoteste.

Scoti merele si le lasi la scurs, timp in care pui zaharul intr-o cratita cu pereti inalti il lasi sa se caramelizeze pana cand devine amarui. Adaugi untul si il intinzi pe toata suprafata cratitei. Lasi putin sa se raceasca, iar merele scurse le asezi unele langa altele.

Bati albusurile spuma tare cu zaharul si cu apa rece, adaugi treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incorporezi bine totul in spuma de albusuri si adaugi peste merele din cratita. Dai la cuptor.

Pofta Buna!!!!
Se taie felii si se pun pe farfuriuta se mananca incet

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici