Tort cu mere

Complexitate
medie
Tort cu mere

Ingrediente

  • 2 mere potrivite ca marime;
  • 5 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 6 linguri faina;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 lamaie (doar zeama)
  • Crema:
  • 1 plic crema vanilie Dr Ottker;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta lamaie;
  • 1 pahar lapte(chiar si mai putin,sa fie mai tare);
  • Glazura:
  • 1 ceasca apa;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 lingurite cacao;
  • Sirop:
  • 1 pahar apa;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 fiola esenta rom;

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in 4.Se scot casutele cu samburii
si se taie fiecare sfert in 2 sau 3 (depinde de diametrul tavii,eu am folosit o oala).
se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte pana facem blatul.
Blatul:se separa ouale,se face o maioneza din galbenusuri si 5 linguri ulei.Se bat albusurile spuma
apoi se incorporeaza cele 5 linguri zahar(lingura cu lingura),se bat pana stau batz.
Se adauga praful de copt stins cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie+zaharul vanilat.Se incorporeaza
galbenusurile in albusuri,amestecand usor,de jos in sus.Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga
pe rand cele 6 linguri de faina si se amesteca de jos in sus.
Merele se aseaza "coronita" in tava,se presara peste ele putina faina (eu am folosit strecuratoarea
pt a evita excesul).Se toarna pandispanul si se da la cuptorul incalzit in prealabil.Timpul de coacere
depinde de cuptor.
Cat prajitura sta la cuptor,se face crema.Praful din plic se amesteca cu 4 linguri zahar,esenta si laptele si
se bate.Cand e gata,se da la frigider.
Glazura:1 ceasca de apa se amesteca cu 6 linguri de zahar si se pune pe foc pana se face un sirop putin ingrosat.
Se adauga cele 4 lingurite cacao,se amesteca bine si se lasa la racit.
Pt sirop se amesteca toate ingredientele si se da la frigider.
Prajitura se rastoarna din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou(merele sa ajunga deasupra),se insiropeaza.Glazura racita se amesteca cu 2 linguri crema (se pastreaza 2 lingurite glazura pt ornat).
Se aseaza pe prajitura crema rezultata din glazura+2 linguri crema.Apoi se orneza cu restul de crema,dupa inspiratie.
Cu cele doua lingurite de glazura pastrate se decoreaza tortul cu "ace" (cu ajutorul unei lingurite).
Dupa inspiratie :)...Se tine la frigider pana a doua zi.Pofta buna!

E o reteta ..nu inventata,regandita :))...mie mi-a iesit f bine..sper sa o incercati si sa va placa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura