Ingrediente
● Pentru foi: |
● 100 g fulgi de grau |
● 100 g fulgi de porumb |
● 150 g stafide |
● 200 g miez de nuca macinat |
● 100 g capsuni |
● 100 g cirese |
● 2 piersici (din compot) |
● 300 ml sirop din compot |
● 1 fiola esenta de rom |
● Pentru crema: |
● 1 pachet de unt (80% grasime) |
● 1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie (se poate inlocui zaharul cu miere, dar aceasta trebuie sa fie curata ca sa nu se taie cand se amesteca cu untul) |
● 150 g miez de nuca macinat |
● 1/4 lamaie |
● Pentru decor: fructe proaspete |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Stafidele se aleg, se spala in cateva ape, se sterg de apa
apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom.
Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine de apa si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante foarte bine, dupa care se macina.
Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc.
Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite
si de samburi si se taie in sferturi.
Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc.
Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele,
fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore.
Untul rece se preseaza de peretii unui castron - cu ajutorul unei linguri de lemn - pana cand se elimina excesul de apa. Apoi se freaca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si creste in volum.
Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema de unt, apoi se adauga miezul de nuca macinat.
Asamblarea tortului:
Presarati miez de nuca macinat pe platou - ca sa se desprinda usor felia de tort. Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de unt, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie, apoi se imbraca tortul cu restul cremei de unt.
Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic.
Se tine tortul la rece cateva ore, ca sa se combine aromele, iar crema de unt sa se intareasca.
Din aceste cantitati ies aproximativ 12 felii.
Spor la lucru si pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Fructe (fara Foc)" nu uita sa ii faci un review.
apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom.
Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine de apa si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante foarte bine, dupa care se macina.
Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc.
Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite
si de samburi si se taie in sferturi.
Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc.
Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele,
fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore.
Untul rece se preseaza de peretii unui castron - cu ajutorul unei linguri de lemn - pana cand se elimina excesul de apa. Apoi se freaca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si creste in volum.
Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema de unt, apoi se adauga miezul de nuca macinat.
Asamblarea tortului:
Presarati miez de nuca macinat pe platou - ca sa se desprinda usor felia de tort. Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de unt, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie, apoi se imbraca tortul cu restul cremei de unt.
Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic.
Se tine tortul la rece cateva ore, ca sa se combine aromele, iar crema de unt sa se intareasca.
Din aceste cantitati ies aproximativ 12 felii.
Spor la lucru si pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Fructe (fara Foc)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.11.2009 09:54:30
tortul e grozav , l-am facut si eu si e f. bun