Tort cu Fructe (fara Foc)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Fructe (fara Foc)

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 100 g fulgi de grau
  • 100 g fulgi de porumb
  • 150 g stafide
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 100 g capsuni
  • 100 g cirese
  • 2 piersici (din compot)
  • 300 ml sirop din compot
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt (80% grasime)
  • 1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie (se poate inlocui zaharul cu miere, dar aceasta trebuie sa fie curata ca sa nu se taie cand se amesteca cu untul)
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 1/4 lamaie
  • Pentru decor: fructe proaspete

Mod de preparare

Stafidele se aleg, se spala in cateva ape, se sterg de apa
apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom.

Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine de apa si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante foarte bine, dupa care se macina.

Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc.

Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite
si de samburi si se taie in sferturi.

Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc.

Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele,
fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore.

Untul rece se preseaza de peretii unui castron - cu ajutorul unei linguri de lemn - pana cand se elimina excesul de apa. Apoi se freaca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si creste in volum.

Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema de unt, apoi se adauga miezul de nuca macinat.

Asamblarea tortului:
Presarati miez de nuca macinat pe platou - ca sa se desprinda usor felia de tort. Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de unt, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie, apoi se imbraca tortul cu restul cremei de unt.

Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic.

Se tine tortul la rece cateva ore, ca sa se combine aromele, iar crema de unt sa se intareasca.

Din aceste cantitati ies aproximativ 12 felii.

Spor la lucru si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa