Tort cu Fructe de Padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 40g faina
  • 40g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 ml ulei
  • Pentru crema:
  • 200g ciocolata alba
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g frisca+300ml lapte
  • Pentru decor:
  • 4 rondele de ananas
  • 50g capsuni
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • 2-3 bucati de mure
  • 50g coacaze rosii
  • 2 felii mandarine
  • 200g frisca
  • 1 plic gelatina incolora
  • 300g ciocolata neagra de menaj
  • 1 panglica colorata

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul. Se inglobeaza faina si amidonul impreuna cu praful de copt, se amesteca bine si se pune compozitia intr-o forma de tort imbracata in hirtie de copt. Se coace timp de 20 min la foc potrivit.

Pregatirea cremei:
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie pina se obtine o crema. Se bate frisca cu laptele. Cele 2 albusuri sunt batute spuma, apoi se adauga ca la blat zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, ciocolata topita si 200g frisca.

Se rastoarna blatul intr-o farfurie cu fundul in sus, se insiropeaza cu sucul scurs de la fructe. Se pune un inel de tort in jurul blatului pentru a fi preparat mai usor. Se adauga peste blat jumatate din crema preparata, apoi se pun diferite fructe deasupra cremei. Restul fructelor se pastreaza pentru a decora tortul. Se pune apoi si restul de crema. Se tine la rece timp de 4 ore pentru a se intari crema.

Se orneaza cu frisca si cu diferite fructe. Se dizolva gelatina asa cum scrie pe plic, apoi se intinzde peste fructe. Se topeste ciocolata neagra de menaj pe bain-marie, se intinde pe o folie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Cu un cutit bine incins la foc se taie dreptunghiuri din ciocolata care sunt asezate de jur imprejurul tortului, astfel incit sa formeze un gardulet. Se leaga cu o panglica colorata foarte subtire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba  cu os de porc si gulie
Bucataras.RO

Ciorba cu os de porc si gulie

Imi place asa prepar ciorbe diverse . De gulie nu am mai mancat de mult timp .

Ciorba cu os de porc si gulie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino