Tort cu Fructe de Padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 40g faina
  • 40g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 ml ulei
  • Pentru crema:
  • 200g ciocolata alba
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g frisca+300ml lapte
  • Pentru decor:
  • 4 rondele de ananas
  • 50g capsuni
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • 2-3 bucati de mure
  • 50g coacaze rosii
  • 2 felii mandarine
  • 200g frisca
  • 1 plic gelatina incolora
  • 300g ciocolata neagra de menaj
  • 1 panglica colorata

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul. Se inglobeaza faina si amidonul impreuna cu praful de copt, se amesteca bine si se pune compozitia intr-o forma de tort imbracata in hirtie de copt. Se coace timp de 20 min la foc potrivit.

Pregatirea cremei:
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie pina se obtine o crema. Se bate frisca cu laptele. Cele 2 albusuri sunt batute spuma, apoi se adauga ca la blat zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, ciocolata topita si 200g frisca.

Se rastoarna blatul intr-o farfurie cu fundul in sus, se insiropeaza cu sucul scurs de la fructe. Se pune un inel de tort in jurul blatului pentru a fi preparat mai usor. Se adauga peste blat jumatate din crema preparata, apoi se pun diferite fructe deasupra cremei. Restul fructelor se pastreaza pentru a decora tortul. Se pune apoi si restul de crema. Se tine la rece timp de 4 ore pentru a se intari crema.

Se orneaza cu frisca si cu diferite fructe. Se dizolva gelatina asa cum scrie pe plic, apoi se intinzde peste fructe. Se topeste ciocolata neagra de menaj pe bain-marie, se intinde pe o folie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Cu un cutit bine incins la foc se taie dreptunghiuri din ciocolata care sunt asezate de jur imprejurul tortului, astfel incit sa formeze un gardulet. Se leaga cu o panglica colorata foarte subtire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert cozonac cu aluat oparit
Bucataras.RO

Desert cozonac cu aluat oparit

Foarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...

Desert cozonac cu aluat oparit
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute