Tort cu Fructe de Padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 40g faina
  • 40g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 ml ulei
  • Pentru crema:
  • 200g ciocolata alba
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g frisca+300ml lapte
  • Pentru decor:
  • 4 rondele de ananas
  • 50g capsuni
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • 2-3 bucati de mure
  • 50g coacaze rosii
  • 2 felii mandarine
  • 200g frisca
  • 1 plic gelatina incolora
  • 300g ciocolata neagra de menaj
  • 1 panglica colorata

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul. Se inglobeaza faina si amidonul impreuna cu praful de copt, se amesteca bine si se pune compozitia intr-o forma de tort imbracata in hirtie de copt. Se coace timp de 20 min la foc potrivit.

Pregatirea cremei:
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie pina se obtine o crema. Se bate frisca cu laptele. Cele 2 albusuri sunt batute spuma, apoi se adauga ca la blat zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, ciocolata topita si 200g frisca.

Se rastoarna blatul intr-o farfurie cu fundul in sus, se insiropeaza cu sucul scurs de la fructe. Se pune un inel de tort in jurul blatului pentru a fi preparat mai usor. Se adauga peste blat jumatate din crema preparata, apoi se pun diferite fructe deasupra cremei. Restul fructelor se pastreaza pentru a decora tortul. Se pune apoi si restul de crema. Se tine la rece timp de 4 ore pentru a se intari crema.

Se orneaza cu frisca si cu diferite fructe. Se dizolva gelatina asa cum scrie pe plic, apoi se intinzde peste fructe. Se topeste ciocolata neagra de menaj pe bain-marie, se intinde pe o folie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Cu un cutit bine incins la foc se taie dreptunghiuri din ciocolata care sunt asezate de jur imprejurul tortului, astfel incit sa formeze un gardulet. Se leaga cu o panglica colorata foarte subtire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.