Prepararea blatului:
Se bat 3 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul. Se inglobeaza faina si amidonul impreuna cu praful de copt, se amesteca bine si se pune compozitia intr-o forma de tort imbracata in hirtie de copt. Se coace timp de 20 min la foc potrivit.
Pregatirea cremei:
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie pina se obtine o crema. Se bate frisca cu laptele. Cele 2 albusuri sunt batute spuma, apoi se adauga ca la blat zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, ciocolata topita si 200g frisca.
Se rastoarna blatul intr-o farfurie cu fundul in sus, se insiropeaza cu sucul scurs de la fructe. Se pune un inel de tort in jurul blatului pentru a fi preparat mai usor. Se adauga peste blat jumatate din crema preparata, apoi se pun diferite fructe deasupra cremei. Restul fructelor se pastreaza pentru a decora tortul. Se pune apoi si restul de crema. Se tine la rece timp de 4 ore pentru a se intari crema.
Se orneaza cu frisca si cu diferite fructe. Se dizolva gelatina asa cum scrie pe plic, apoi se intinzde peste fructe. Se topeste ciocolata neagra de menaj pe bain-marie, se intinde pe o folie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Cu un cutit bine incins la foc se taie dreptunghiuri din ciocolata care sunt asezate de jur imprejurul tortului, astfel incit sa formeze un gardulet. Se leaga cu o panglica colorata foarte subtire.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii