Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos.
Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35
de minute.Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.
Pentru crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca. Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul).
Blatul racit se taie in 3 (trei) parti si se umple cu crema de budinca.
Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe (dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta (conform instructiunilor de pe ambalaj).
Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, felii le-am lipit intre ele cu putina frisca.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaLapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai ....
Lapte de migdaleSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii