Tort cu frisca si fructe

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu frisca si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lamaie (zeama si coaja),
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar,
  • 5 linguri ulei.
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300ml lapte,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 margarina (unt).
  • Decor:
  • 500ml frisca lichida,
  • 3 portocale,
  • 4 kiwi,
  • 1 ciorchine strugure,
  • 2 plicuri gelatina transparenta.
  • Nr. portii: 15-20 felii

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos.
Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35
de minute.Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.
Pentru crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca. Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul).
Blatul racit se taie in 3 (trei) parti si se umple cu crema de budinca.
Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe (dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta (conform instructiunilor de pe ambalaj).
Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, felii le-am lipit intre ele cu putina frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie