Tort cu crema de sampanie

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de sampanie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente crema :
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml sampanie cu aroma de fructe
  • 300 ml frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • sucul+coaja de la o lamaie
  • 15 grgelatina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu sarea ,cand s-au intarit se adauga zaharul si zaharul vanilat si se se bat cu mixerul pana cand se dizolva zaharul.Treptat se adauga cate un galbenus.Atentie:Acum se amesteca cu telul!!!
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,dupa ce s-a incorporat bine se adauga faina ,compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Blatul se pune in cuptorul preincalzit ,pana cand trece de testul scobitoarei.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Mod preparare sirop:
Apa se fierbe cu zaharul,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie.
Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,sucul de lamaie si coaja acesteia.Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie sau direct pe flacara ,bineinteles la foc mic.In aceasta compozitie se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena .Cand s-a legat bine se adauga treptat sampania si gelatina preparata pe bain-marie(gelatina se hidrateaza in 150 ml apa si o lingura zahar,se amesteca bine dupa care se pune pe bain-marie pana ce face o usoara spuma,cand s-a format spuma se poate adauga in compozitie).Cand s-a legat compozitia se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Intre timp se bate frisca .
Cand compozitia cu sampanie s-a racit putin,nu de tot!!! ...se amesteca cu frisca.
Blatul se taie in doua si se aseaza intr-o forma detasabila primul strat insiropat dupa gust,dupa care se adauga crema,peste aceasta se adauga al doilea blat ,insiropat deasemenea dupa gust.
Tortul se lasa la rece pentru cateva ore ,dupa care se scoate din forma detasabila si se orneaza dupa gust.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Chec cu ciocolata
3
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Conopida Gratinata
5
Garnituri

Conopida Gratinata

Conopida Gratinata
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata