Mod preparare blat:
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu sarea ,cand s-au intarit se adauga zaharul si zaharul vanilat si se se bat cu mixerul pana cand se dizolva zaharul.Treptat se adauga cate un galbenus.Atentie:Acum se amesteca cu telul!!!
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,dupa ce s-a incorporat bine se adauga faina ,compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Blatul se pune in cuptorul preincalzit ,pana cand trece de testul scobitoarei.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Mod preparare sirop:
Apa se fierbe cu zaharul,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie.
Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,sucul de lamaie si coaja acesteia.Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie sau direct pe flacara ,bineinteles la foc mic.In aceasta compozitie se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena .Cand s-a legat bine se adauga treptat sampania si gelatina preparata pe bain-marie(gelatina se hidrateaza in 150 ml apa si o lingura zahar,se amesteca bine dupa care se pune pe bain-marie pana ce face o usoara spuma,cand s-a format spuma se poate adauga in compozitie).Cand s-a legat compozitia se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Intre timp se bate frisca .
Cand compozitia cu sampanie s-a racit putin,nu de tot!!! ...se amesteca cu frisca.
Blatul se taie in doua si se aseaza intr-o forma detasabila primul strat insiropat dupa gust,dupa care se adauga crema,peste aceasta se adauga al doilea blat ,insiropat deasemenea dupa gust.
Tortul se lasa la rece pentru cateva ore ,dupa care se scoate din forma detasabila si se orneaza dupa gust.
Pofta buna!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii