Tort cu crema de sampanie

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de sampanie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente crema :
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml sampanie cu aroma de fructe
  • 300 ml frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • sucul+coaja de la o lamaie
  • 15 grgelatina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu sarea ,cand s-au intarit se adauga zaharul si zaharul vanilat si se se bat cu mixerul pana cand se dizolva zaharul.Treptat se adauga cate un galbenus.Atentie:Acum se amesteca cu telul!!!
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,dupa ce s-a incorporat bine se adauga faina ,compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Blatul se pune in cuptorul preincalzit ,pana cand trece de testul scobitoarei.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Mod preparare sirop:
Apa se fierbe cu zaharul,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie.
Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,sucul de lamaie si coaja acesteia.Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie sau direct pe flacara ,bineinteles la foc mic.In aceasta compozitie se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena .Cand s-a legat bine se adauga treptat sampania si gelatina preparata pe bain-marie(gelatina se hidrateaza in 150 ml apa si o lingura zahar,se amesteca bine dupa care se pune pe bain-marie pana ce face o usoara spuma,cand s-a format spuma se poate adauga in compozitie).Cand s-a legat compozitia se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Intre timp se bate frisca .
Cand compozitia cu sampanie s-a racit putin,nu de tot!!! ...se amesteca cu frisca.
Blatul se taie in doua si se aseaza intr-o forma detasabila primul strat insiropat dupa gust,dupa care se adauga crema,peste aceasta se adauga al doilea blat ,insiropat deasemenea dupa gust.
Tortul se lasa la rece pentru cateva ore ,dupa care se scoate din forma detasabila si se orneaza dupa gust.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate