Tort cu crema de ness si iaurt

Postat pe: 09-07-2017
(0)

Ingrediente

6 oua
180 g zahar
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
200 g faina
80 g amidon
1/2 praf de copt
30 g biscuiti macinati
300 g iaurt 10% grasime
400 ml smantana pentru frisca 35% grasime
500 g mascarpone
zahar pudra
1/2 plic gelatina granule
3 pliculete ness
200 ml apa
chipsuri de ciocolata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt. Introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute.

Mixam smantana pentru frisca. Separat, mixam mascarponele. Amestecam doua pliculete de ness cu cateva linguri de frisca batuta, apoi le adaugam peste mascarpone. Adaugam zahar pudra dupa gust si apoi treptat, jumatate din frisca batuta. Amestecam usor. Introducem crema la rece.

Pentru crema de iaurt, amestecam frisca ramasa cu iaurtul si zahar pudra dupa gust. Eu am adaugat si jumatate de plic gelatina ( nu cred ca era neaparat nevoie, dar mi-a fost teama sa nu curga crema).

Am taiat blatul in doua, am insiropat fiecare bucata cu un sirop din 200 ml apa calduta, un pliculet ness si 2 linguri zahar.

Am asezat primul blat insiropat, crema de ness, al doilea blat insiropat si crema de iaurt.

Am ornat tortul cu frisca batuta, chipsuri de ciocolata si putina pudra de ness.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu crema de ness si iaurt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de ness si iaurt