Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt. Introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute.
Mixam smantana pentru frisca. Separat, mixam mascarponele. Amestecam doua pliculete de ness cu cateva linguri de frisca batuta, apoi le adaugam peste mascarpone. Adaugam zahar pudra dupa gust si apoi treptat, jumatate din frisca batuta. Amestecam usor. Introducem crema la rece.
Pentru crema de iaurt, amestecam frisca ramasa cu iaurtul si zahar pudra dupa gust. Eu am adaugat si jumatate de plic gelatina ( nu cred ca era neaparat nevoie, dar mi-a fost teama sa nu curga crema).
Am taiat blatul in doua, am insiropat fiecare bucata cu un sirop din 200 ml apa calduta, un pliculet ness si 2 linguri zahar.
Am asezat primul blat insiropat, crema de ness, al doilea blat insiropat si crema de iaurt.
Am ornat tortul cu frisca batuta, chipsuri de ciocolata si putina pudra de ness.
Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...
Tagliatelle cu somon si spanacDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii