Blatul:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc. Pui pe rand apa fierbinte, apoi aromele, faina impreuna cu praful de copt si la sfarsit albusurile spuma. Se toarna aluatul in forma de tort( cu inel)tapetata cu hartie pt. copt. Se coace in cuptorul preancalzit cca 20 de minute.
Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie dupa ce s-a racit si se inconjoara cu inelul.
Pregatesti siropul si insiropezi blatul.
Pregatesti crema:se fierb merele in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se moaie merele.
Gelatina se moaie cu o lingura de apa si se lasa de o parte. Cele 2 plicuri de budinca se subtiaza cu 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se iingroasa. Se ia de pe foc si se pune gelatina. Se amesteca usor.
Crema se toarna peste blar si se lasa pana a doua zi sa se intareasca.
A doua zi se scoate inelul si se pregateste pentru decor.
Se bate frisca, se imbraca tortul si se orneaza.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii