Blatul:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc. Pui pe rand apa fierbinte, apoi aromele, faina impreuna cu praful de copt si la sfarsit albusurile spuma. Se toarna aluatul in forma de tort( cu inel)tapetata cu hartie pt. copt. Se coace in cuptorul preancalzit cca 20 de minute.
Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie dupa ce s-a racit si se inconjoara cu inelul.
Pregatesti siropul si insiropezi blatul.
Pregatesti crema:se fierb merele in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se moaie merele.
Gelatina se moaie cu o lingura de apa si se lasa de o parte. Cele 2 plicuri de budinca se subtiaza cu 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se iingroasa. Se ia de pe foc si se pune gelatina. Se amesteca usor.
Crema se toarna peste blar si se lasa pana a doua zi sa se intareasca.
A doua zi se scoate inelul si se pregateste pentru decor.
Se bate frisca, se imbraca tortul si se orneaza.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii