Tort Cu Crema De Mere

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
250 g zahar
250 g faina
1/2 praf de copt
6 linguri apa fierbinte
arome: vanilie
coaja de lamaie
portocala
Pentru crema
700 ml apa
8 linguri zahar
zeama de la 1/2 lamaie
cca 600 g mere curatate si taiate cubulete
2 budinci de vanilie
5 g gelatina
Pentru decor:
500 ml frisca lichida
fructe
Pt sirop:
150 ml apa
4 linguri zahar
2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Blatul:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc. Pui pe rand apa fierbinte, apoi aromele, faina impreuna cu praful de copt si la sfarsit albusurile spuma. Se toarna aluatul in forma de tort( cu inel)tapetata cu hartie pt. copt. Se coace in cuptorul preancalzit cca 20 de minute.
Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie dupa ce s-a racit si se inconjoara cu inelul.

Pregatesti siropul si insiropezi blatul.

Pregatesti crema:se fierb merele in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se moaie merele.

Gelatina se moaie cu o lingura de apa si se lasa de o parte. Cele 2 plicuri de budinca se subtiaza cu 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se iingroasa. Se ia de pe foc si se pune gelatina. Se amesteca usor.

Crema se toarna peste blar si se lasa pana a doua zi sa se intareasca.

A doua zi se scoate inelul si se pregateste pentru decor.

Se bate frisca, se imbraca tortul si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Cu Crema De Mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Cu Crema De Mere