Tort cu Crema de Ciocolata si Visine

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Visine

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 4 linguri cacao
  • - 120 ml ulei
  • Crema:
  • - 1 ou
  • - 8 linguri zahar
  • - 100 g unt
  • - 3 linguri cacao
  • - 500 ml frisca
  • - visine in sirop dupa placere

Mod de preparare

Acest tort este un deliciu varianta cu ciocolata a tortului Padurea neagra.

Blat:
Apa clocotita se adauga peste cacao si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.

Galbenusurile se bat bine cu 150 g zahar pana devin spumoase, dupa care se adauga uleiul cate putin ca la maioneza se bate pana se incorporeaza complet. Se adauga compozitia de cacao racita si se mixeaza bine. Dupa care se pune faina cernuta cu praful de copt mixand bine. La urma se adauga albusurile, incorporand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se pune intr-o forma de tort de 28 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc moderat pentru 40 min, cel mai bine este testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema:
Intr-o craticioara se pune oul, zaharul, cacaua si untul. Se coc la foc mic pana dau in clocot. Dupa care se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca bine si se adauga peste aceasta crema rece putin cate putin pana se incorporeaza complet.

Asamblare tort:
Blatul se taie in 3 parti.
Se pune un strat de blat, crema si visine insiropate, iar blat, crema, visine si se inchide cu ultimul strat de blat.
Se imbraca tortul in crema ramasa si se orneaza cu visine si ciocolata.
Se poate insiropa blatul, dar acesta este un blat umed care dupa parerea mea nu are nevoie de sirop.
Deliciossss!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia