Tort cu Crema de Ciocolata si Visine

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Visine

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 4 linguri cacao
  • - 120 ml ulei
  • Crema:
  • - 1 ou
  • - 8 linguri zahar
  • - 100 g unt
  • - 3 linguri cacao
  • - 500 ml frisca
  • - visine in sirop dupa placere

Mod de preparare

Acest tort este un deliciu varianta cu ciocolata a tortului Padurea neagra.

Blat:
Apa clocotita se adauga peste cacao si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.

Galbenusurile se bat bine cu 150 g zahar pana devin spumoase, dupa care se adauga uleiul cate putin ca la maioneza se bate pana se incorporeaza complet. Se adauga compozitia de cacao racita si se mixeaza bine. Dupa care se pune faina cernuta cu praful de copt mixand bine. La urma se adauga albusurile, incorporand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se pune intr-o forma de tort de 28 cm, tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc moderat pentru 40 min, cel mai bine este testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema:
Intr-o craticioara se pune oul, zaharul, cacaua si untul. Se coc la foc mic pana dau in clocot. Dupa care se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca bine si se adauga peste aceasta crema rece putin cate putin pana se incorporeaza complet.

Asamblare tort:
Blatul se taie in 3 parti.
Se pune un strat de blat, crema si visine insiropate, iar blat, crema, visine si se inchide cu ultimul strat de blat.
Se imbraca tortul in crema ramasa si se orneaza cu visine si ciocolata.
Se poate insiropa blatul, dar acesta este un blat umed care dupa parerea mea nu are nevoie de sirop.
Deliciossss!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.