Tort cu Crema de Banane (de post)

Postat pe: 06-12-2014
(0)

Ingrediente

Blat:
o cana zahar
o cana apa minerala
½ cana ulei
1 ½ cana faina
2 linguri gem (eu am pus de corcoduse)
2 linguri pesmet
½ ligura bicarbonat stins cu zeama de lamaie
2 linguri cacao
2 pliculete zahar vanilat
Sirop:
12 linguri zahar
8 linguri apa
Crema:
5 banane coapte bine
250 g margarina
1 cana zahar pudra
coaja si zeama de la o lamaie
Decor:
cacao

Mod de preparare

Preparare blat:
Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta cremoasa, din care se coc pe rand doua blaturi si se lasa sa se raceasca.

In timpul cand se coc blaturile se prepara siropul. Se amesteca ingredientele mentionate, dupa care se pun la fiert si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare crema:
Margarina se se freaca bine cu mixerul.

Bananele se zdrobesc cu o furculita, dupa care se mixeaza bine pana devin o pasta si se amesteca cu margarina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sucul de lamaie.

Se ia primul blat se insiropeaza, dupa care se pune jumatate din crema. Peste aceasta se pune urmatorul blat, care se insiropeaza si el la randul lui si bineinteles se pune restul de crema.
Se presara cu cacao si se da la rece pentru aproximativ doua ore.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Crema de Banane (de post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Crema de Banane (de post)