Tort cu Crema de Banane

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

600 g piscoturi (pt trei straturi )
1,700 kg banane
500 ml frisca (300 ml pt compozitie si 200 ml pt ornat)
2 kiwi pt ornat
4 linguri cafea
1 l apa
zahar dupa gust (se pune la cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Pentru inceput se face o cafea, in care se pune zahar dupa gust si se lasa la racit.

Se bate frisca cu mixerul. Bananele se paseaza pana se obtine un piure (eu le-am zdrobit pt inceput cu o furculita, dupa care cu mixerul). 300 ml frisca se amesteca cu piureul de banane, obtinandu-se astfel crema pt tort.

Se aseaza un strat de piscoturi trecute prin cafeaua racita, pe un platou rotund sau dreptunghiular, dupa preferinta. Asezam jumatate din crema, dupa care piscoturi, iar crema, iar piscoturi si intr-un final tortul se imbraca in frisca ramasa pt ornat (200 ml).

Tortul se orneaza cu feliute de kiwi sau cu alte fructe dupa preferinta.
Tortul se da la rece pt aproximativ cateva ore, dar recomandat este sa stea de seara pana dimineata.

Este un tort racoritor, care se potriveste foarte bine pt zilele insorite de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Crema de Banane" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Nora Al
•  09.10.2016 08:12:39

Usor de facut si delicios!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Crema de Banane