Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Ingrediente

  • Pentru tort:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 75 g faina
  • 2 plicuri de gelatina (10 g/plic)
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 300 g ciocolata + 3-4 linguri lapte
  • 2 pachete biscuiti Picnic cu vanilie (70 g/pachet)
  • 2 pachete biscuiti Picnic cu cacao (70 g/pachet)
  • 6 banane
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • Dimensiune tava: 20/30 cm

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Se da cratita deoparte.
Gelatina se pune intr-un castron si se toarna apa rece peste ea.
Se pune o cratita cu apa la foc.
Intr-un castron inalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu sapte linguri de zahar.
Castronul cu gelatina se pune in cratita cu apa fierbinte si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.
Peste albusuri se toarna crema de galbenusuri si gelatina si se mixeaza totul.
Eu am cantarit crema obtinuta si am avut 1,2 kg. Am pastrat 750 g din ea asa cum era si restul de 450 g am amestecat-o cu 300 g ciocolata topita. M-am ajutat de 3-4 linguri de lapte ca sa topesc ciocolata. Astfel, am obtinut 750 g crema cu vanilie si 750 g crema cu ciocolata.
Intr-o tava umezita se aseaza o folie. Se pun felii de banana, apoi se toarna crema cu vanilie. Se aseaza un rand de biscuiti cu vanilie, apoi unul cu banane. Se toarna crema cu ciocolata. Se aseaza biscuitii cu cacao. Se da tortul la rece, cel mai bine pana a doua zi.
Pentru ornat se topeste fiecare ciocolata separat in cate 100 ml frisca. Se lasa apoi sa se raceasca.
In doua castroane inalte se mixeaza restul de frisca impartita in mod egal. Intr-un castron se toarna ciocolata alba, iar in celalalt se toarna ciocolata cu lapte. Se mixeaza pana la omogenizare in ambele cazuri.
Se orneaza tortul combinand cele doua creme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia