Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Se da cratita deoparte.
Gelatina se pune intr-un castron si se toarna apa rece peste ea.
Se pune o cratita cu apa la foc.
Intr-un castron inalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu sapte linguri de zahar.
Castronul cu gelatina se pune in cratita cu apa fierbinte si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.
Peste albusuri se toarna crema de galbenusuri si gelatina si se mixeaza totul.
Eu am cantarit crema obtinuta si am avut 1,2 kg. Am pastrat 750 g din ea asa cum era si restul de 450 g am amestecat-o cu 300 g ciocolata topita. M-am ajutat de 3-4 linguri de lapte ca sa topesc ciocolata. Astfel, am obtinut 750 g crema cu vanilie si 750 g crema cu ciocolata.
Intr-o tava umezita se aseaza o folie. Se pun felii de banana, apoi se toarna crema cu vanilie. Se aseaza un rand de biscuiti cu vanilie, apoi unul cu banane. Se toarna crema cu ciocolata. Se aseaza biscuitii cu cacao. Se da tortul la rece, cel mai bine pana a doua zi.
Pentru ornat se topeste fiecare ciocolata separat in cate 100 ml frisca. Se lasa apoi sa se raceasca.
In doua castroane inalte se mixeaza restul de frisca impartita in mod egal. Intr-un castron se toarna ciocolata alba, iar in celalalt se toarna ciocolata cu lapte. Se mixeaza pana la omogenizare in ambele cazuri.
Se orneaza tortul combinand cele doua creme.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii