Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Ingrediente

  • Pentru tort:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 75 g faina
  • 2 plicuri de gelatina (10 g/plic)
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 300 g ciocolata + 3-4 linguri lapte
  • 2 pachete biscuiti Picnic cu vanilie (70 g/pachet)
  • 2 pachete biscuiti Picnic cu cacao (70 g/pachet)
  • 6 banane
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • Dimensiune tava: 20/30 cm

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Se da cratita deoparte.
Gelatina se pune intr-un castron si se toarna apa rece peste ea.
Se pune o cratita cu apa la foc.
Intr-un castron inalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu sapte linguri de zahar.
Castronul cu gelatina se pune in cratita cu apa fierbinte si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.
Peste albusuri se toarna crema de galbenusuri si gelatina si se mixeaza totul.
Eu am cantarit crema obtinuta si am avut 1,2 kg. Am pastrat 750 g din ea asa cum era si restul de 450 g am amestecat-o cu 300 g ciocolata topita. M-am ajutat de 3-4 linguri de lapte ca sa topesc ciocolata. Astfel, am obtinut 750 g crema cu vanilie si 750 g crema cu ciocolata.
Intr-o tava umezita se aseaza o folie. Se pun felii de banana, apoi se toarna crema cu vanilie. Se aseaza un rand de biscuiti cu vanilie, apoi unul cu banane. Se toarna crema cu ciocolata. Se aseaza biscuitii cu cacao. Se da tortul la rece, cel mai bine pana a doua zi.
Pentru ornat se topeste fiecare ciocolata separat in cate 100 ml frisca. Se lasa apoi sa se raceasca.
In doua castroane inalte se mixeaza restul de frisca impartita in mod egal. Intr-un castron se toarna ciocolata alba, iar in celalalt se toarna ciocolata cu lapte. Se mixeaza pana la omogenizare in ambele cazuri.
Se orneaza tortul combinand cele doua creme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu mere si nuci, de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia