Din 50 ml apa, esenta de rom, si o lingura zahar, am facut un sirop.
Am insiropat primul blat, am intins crema si am presarat alune pisate. Cu al 2-lea si al 3-lea blat am procedat la fel. La final am imbracat totul cu crema si am mai presarat cateva alune.
Apoi am topit zaharul, l-am intins pe o folie de aluminiu in tava de cuptor, si l-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, am indepartat folia, l-am sfaramat in bucatele mici si l-am presarat pe tort.
Imi place foarte mult combinatia intre crema dulce si zaharul amarui.. si mai ales ca trozneste in dinti ... crantzz:)
Heee...am facut un tortulet, dar pofticiosii nu au mai avut rabdare sa se inchege de tot, asa ca a trebuit sa il tai mai...
Tort cu fructe tropicaleDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii