Facem blatul: batem albus. spuma cu sarea, galbenus. cu zahar spuma. Adaugam galb peste albus, uleiul, arome, faina.
Separat in oala de copt pui 350 gr zahar la topit pentru caramel pe foc. Cand s-a topit zaharul si a devenit caramel dam oala la o parte si rotim zaharul de jur imprejurul peretilor pana raman acoperiti cu caramelul. E important - caramelul sa nu se fixeze tare pe pereti, caci vom pune merele taiate felii rotunde si curatate de coaja, pe pereti si pe fundul tavii;
Lasam cateva feliute pe care le mai maruntim si le punem la urma. Peste acestea preparate in tava, caramelul si merele adaugam aluatul pentru pandispan si dam la cuptor.
Cand e gata rasturnam tava in tava si va rezulta un tort deosebit de delicios si insiropat.
Eu am mai facut separat sirop caramel, dar asta caci mi-a mai ramas zahar pe fundul tavii si am mai adaugat foarte putina apa, am fiert si am mai pus peste tort.
Ultima poza e cu ananas, acelasi procedeu doar ca in loc de mere am pus ananas.
Se face cu orice fel de fruct preferati.
Am servit cu frisca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii