Tort Caramelizat cu Mere si Ananas

Complexitate
redusa
Tort Caramelizat cu Mere si Ananas

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingura ulei
  • un praf sare
  • arome
  • cele mai sus mentionate sunt pt blat
  • 1 kg mere
  • 350 gr zahar

Mod de preparare

Facem blatul: batem albus. spuma cu sarea, galbenus. cu zahar spuma. Adaugam galb peste albus, uleiul, arome, faina.

Separat in oala de copt pui 350 gr zahar la topit pentru caramel pe foc. Cand s-a topit zaharul si a devenit caramel dam oala la o parte si rotim zaharul de jur imprejurul peretilor pana raman acoperiti cu caramelul. E important - caramelul sa nu se fixeze tare pe pereti, caci vom pune merele taiate felii rotunde si curatate de coaja, pe pereti si pe fundul tavii;

Lasam cateva feliute pe care le mai maruntim si le punem la urma. Peste acestea preparate in tava, caramelul si merele adaugam aluatul pentru pandispan si dam la cuptor.

Cand e gata rasturnam tava in tava si va rezulta un tort deosebit de delicios si insiropat.


Eu am mai facut separat sirop caramel, dar asta caci mi-a mai ramas zahar pe fundul tavii si am mai adaugat foarte putina apa, am fiert si am mai pus peste tort.
Ultima poza e cu ananas, acelasi procedeu doar ca in loc de mere am pus ananas.
Se face cu orice fel de fruct preferati.
Am servit cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Clatite cu nuci si miere
Bucataras.RO

Clatite cu nuci si miere

Am facut o pasiune pentru Panini Maker de la Breville si de cand l-am primit, i-am si facut loc la bucatarie. Ma bucur sa va...

Clatite cu nuci si miere
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa