Tort `Camasa`

Complexitate
redusa
Tort `Camasa`

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • 20 oua
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente Crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 gr ciocolata menaj
  • 100 gr fistic
  • 150 gr alune de pamant
  • Alte ingrediente:
  • cafea
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 gr marshmallow colorat
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 gr zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins

Mod de preparare

Preparare Fondant:
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).

Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul (este foarte lipicios).

Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.

Preparare:
Facem un blat de piscot din 20 oua.

Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri cu care ungem blatul pe exterior dupa ce l-am umplut. In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).

Preparam cafea mai slaba (mai diluata ) in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blatul. Blatul il taiem in doua si il vom umple cu crema. Deasupra il vom unge cu crema pusa deoparte inainte de a pune in el alunele si apoi vom acoperi cu fondantul marshmallow. Din acest fondant vom modela gulerul pentru camasa, buzunarul si cravata.

La cravata am adaugat un pic de colorant rosu sa aibe o alta nuanta decat camasa. Tot din fondant am facut si nastureii. Pentru ca gulerul sa aibe tinuta am pus dedesubt o fasie de carton.

Si iata finalul. . . .


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Supa crema de rosii
Bucataras.RO

Supa crema de rosii

Supa crema de rosii
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty