Ingrediente
● Pentru blat: |
● 4 albusuri |
● 5 galbenusuri |
● 80 gr zahar |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● 3 linguri zeama de lamaie |
● 3 linguri apa fierbinte |
● 3 linguri ulei |
● 2 linguri fulgi de cocos+ 4 linguri pentru decor |
● un praf de sare |
● Pentru crema: |
● 6 galbenusuri |
● 200 ml lapte de cocos |
● 100 gr cocos proaspat |
● 400 ml frisca lichida neindulcita |
● 150 gr zahar |
● 4 foi de gelatina(7gr) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min

GĂTIRE
20min

PORȚII
8 portii
Blat:
Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada din castron daca il intoarcem invers.
Fara a ne opri din mixat dar la viteza mica, turnam cate putin apa fierbinte, apoi cate putin uleiul si la urma compozitia de galbenusuri.
Cu ajutorul unei spatule, incorporam cu grija si cu miscari de jos in sus faina. O adaugam treptat, la fel si 2 linguri din fulgii de cocos.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema:
Punem intr-o cratita laptele de cocos si cocosul proaspat trecut prin blender pana da in clocot. Luam de pe foc si dam deoparte circa 30 de minute, pentru a obtine cat mai mult gust din cocosul proaspat, apoi strecuram. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin mai albicioase, apoi le amestecam cu laptele de cocos si dam din nou la foc mic pana se ingroasa, circa 4-5 minute. Luam de pe foc si adaugam gelatina care a fost deja inmuiata in apa pentru 2-3 minute si scursa.
Separat, batem frisca pana devine lucioasa si consistenta.
Dupa ce crema de cocos s-a racit, o amestecam cu frisca cu ajutorul unei spatule.
Pentru asamblare, taiem un cerc din blat care va fi cu un centimetru mai mic decat forma in care il vom pune. Imbracam cu hartie de copt o forma rotunda cu fundul detasabil, turnam o treime din crema si presuram 2 linguri de fulgi de cocos. Asezam blatul in centru apoi turnam restul de crema si presaram inca doua linguri de fulgi de cocos.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Se decoreaza dupa gust, eu am folosit bezele si bucati de cocos proaspat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort bavaroise cu cocos" nu uita sa ii faci un review.
Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada din castron daca il intoarcem invers.
Fara a ne opri din mixat dar la viteza mica, turnam cate putin apa fierbinte, apoi cate putin uleiul si la urma compozitia de galbenusuri.
Cu ajutorul unei spatule, incorporam cu grija si cu miscari de jos in sus faina. O adaugam treptat, la fel si 2 linguri din fulgii de cocos.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema:
Punem intr-o cratita laptele de cocos si cocosul proaspat trecut prin blender pana da in clocot. Luam de pe foc si dam deoparte circa 30 de minute, pentru a obtine cat mai mult gust din cocosul proaspat, apoi strecuram. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin mai albicioase, apoi le amestecam cu laptele de cocos si dam din nou la foc mic pana se ingroasa, circa 4-5 minute. Luam de pe foc si adaugam gelatina care a fost deja inmuiata in apa pentru 2-3 minute si scursa.
Separat, batem frisca pana devine lucioasa si consistenta.
Dupa ce crema de cocos s-a racit, o amestecam cu frisca cu ajutorul unei spatule.
Pentru asamblare, taiem un cerc din blat care va fi cu un centimetru mai mic decat forma in care il vom pune. Imbracam cu hartie de copt o forma rotunda cu fundul detasabil, turnam o treime din crema si presuram 2 linguri de fulgi de cocos. Asezam blatul in centru apoi turnam restul de crema si presaram inca doua linguri de fulgi de cocos.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Se decoreaza dupa gust, eu am folosit bezele si bucati de cocos proaspat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort bavaroise cu cocos" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata pentru gama C9500, C9820, EVO820 si MOTIV1
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany