Tort Barbie

Complexitate
redusa
Tort Barbie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • razatura de lamaie
  • Crema:
  • 1 l frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 2 plic gelatina (20gr)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 gr zmeura
  • Sirop:
  • 600 ml apa
  • 300 gr zahar
  • razatura de lamaie
  • Decor
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- separam albusurile de galbenus;
- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina (lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.

Siropul:
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza
- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece, dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.

Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena. Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare:
Blatul racit se taie in 3 foi. Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug. Foile desigur trebuie insiropate.

Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura. Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular, fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.

Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita la cuptor
Bucataras.RO

Tocanita la cuptor

Am pregatit o tocanita tare gustoasa la cuptor. Am lasat bucata de carne intreaga sa se patrunda bine, apoi am taiat-o felii....

Tocanita la cuptor
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!