Tort Barbie

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Blat:
10 oua
10 lg zahar
10 lg faina
razatura de lamaie
Crema:
1 l frisca
500 gr mascarpone
7 galbenusuri
2 plic gelatina (20gr)
300 gr zahar
esenta de vanilie
500 gr zmeura
Sirop:
600 ml apa
300 gr zahar
razatura de lamaie
Decor
500 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- separam albusurile de galbenus;
- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina (lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.

Siropul:
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza
- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece, dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.

Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena. Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare:
Blatul racit se taie in 3 foi. Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug. Foile desigur trebuie insiropate.

Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura. Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular, fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.

Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Barbie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexz_09dk
•  16.02.2010 19:43:08

Super.Arata foarte foarte bine, sunt sigur ca a fost si gustos:D

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Barbie