Blat:
Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom, praful de copt stins si la urma compozitia de cacao.
Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o tava de 20-22cm diametrul (in cazul meu tava dreptunghiulara) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Facem testul cu scobitoarea.
Crema de cacao:
Peste cacao si cu zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Galbenusurile se bat cu mixerul si se toarna peste crema de cacao, amestecand continuu, si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul il mixam pana devine pufos, apoi adaugam compozitia de galbenusuri racita. La sfarsit adaugam esenta de rom.
Crema de ciocolata neagra:
Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. o dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider, de preferat peste noapte. Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.
La fel procedam si cu crema de ciocolata alba.
Sirop: Punem pe foc zaharul pana se caramelizeaza, apoi stingem cu apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.
Ansamblare: Taiem blatul in trei parti, insiropam fiecare parte, punem crema de ciocolata alba si pe cealalta parte crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao si ornam dupa preferinta.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaIata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...
Tort festiv pentru PasteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii