Tort Anca

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort Anca

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă;
  • un vârf linguriţă sare;
  • 4 linguri zahăr;
  • 7 linguri nucă;
  • 2 linguri făină;
  • Un plic praf de copt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml;
  • 2 linguri zahăr;
  • Esenţă de rom;
  • pentru crema de cafea:
  • 250 g mascarpone;
  • 200 ml frişcă lichidă;
  • 3 linguri zahăr pudră;
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon;
  • O linguriţă cafea măcinată;
  • O linguriţă ness
  • pentru decor:
  • frişcă lichidă 100 ml;
  • margarete Dr.Oetker;
  • afine şi zmeură

Mod de preparare


Pentru ziua mea, am pregătit un tort răcoritor şi parfumat cu blat de nucă (preferatul familiei), cremă de cafea, zmeură şi afine.


Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă înaltă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor cam 30 de minute sau până se rumeneşte uşor.

Pentru sirop: se prepară la foc mic siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă cam 5 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom după gust.

Pentru crema de cafea: se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu frişca lichidă, până devine cremoasă. Apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, cafeaua şi nessul şi se mai amestecă un pic.

Pentru asamblare şi decor: după ce s-au răcit blatul şi siropul, se taie blatul în trei părţi şi se însiropează. Peste baza tortului se întinde cu o spatulă o treime din cremă, se presară zmeura, apoi a doua foaie de tort, a doua treime de cremă, acum se presară afinele şi se pune capacul. Se îmbracă în crema rămasă, se ornează cu frişcă, flori şi frunze de napolitană, afine şi zmeură. Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15
Timp de gătire: 30min
Timp de pregătire: aprox 1h 30min

Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/tort-anca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
3
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat