Tort Anca

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort Anca

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă;
  • un vârf linguriţă sare;
  • 4 linguri zahăr;
  • 7 linguri nucă;
  • 2 linguri făină;
  • Un plic praf de copt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml;
  • 2 linguri zahăr;
  • Esenţă de rom;
  • pentru crema de cafea:
  • 250 g mascarpone;
  • 200 ml frişcă lichidă;
  • 3 linguri zahăr pudră;
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon;
  • O linguriţă cafea măcinată;
  • O linguriţă ness
  • pentru decor:
  • frişcă lichidă 100 ml;
  • margarete Dr.Oetker;
  • afine şi zmeură

Mod de preparare


Pentru ziua mea, am pregătit un tort răcoritor şi parfumat cu blat de nucă (preferatul familiei), cremă de cafea, zmeură şi afine.


Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă înaltă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor cam 30 de minute sau până se rumeneşte uşor.

Pentru sirop: se prepară la foc mic siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă cam 5 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom după gust.

Pentru crema de cafea: se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu frişca lichidă, până devine cremoasă. Apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, cafeaua şi nessul şi se mai amestecă un pic.

Pentru asamblare şi decor: după ce s-au răcit blatul şi siropul, se taie blatul în trei părţi şi se însiropează. Peste baza tortului se întinde cu o spatulă o treime din cremă, se presară zmeura, apoi a doua foaie de tort, a doua treime de cremă, acum se presară afinele şi se pune capacul. Se îmbracă în crema rămasă, se ornează cu frişcă, flori şi frunze de napolitană, afine şi zmeură. Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15
Timp de gătire: 30min
Timp de pregătire: aprox 1h 30min

Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/tort-anca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Afumatura la untura
4
Parteneri
Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti