Tort Alessia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Alessia

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o 1/2 de lamaie
  • 2 lg cacao
  • Blat 2:
  • 13-14 piscoturi
  • 4 lgt de cacao instant
  • 300 ml apa calda
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1 cutie compot de fructe tropicale
  • 5 lg zahar pudra
  • Decor:
  • piscoturi
  • 100 g ciocolata neagra
  • fructe din compot
  • decoratiuni pentru tort

Mod de preparare

Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt.

Blatul 1:

Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare.

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare.

Amesteci cele doua compozitii usor, de jos in sus, cu lingura de lemn.

Adaugi faina in ploaie, amestecand in acelasi mod. Continui cu cacaoa cernuta, usor, ca sa nu se formeze cocoloase.

Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compzitie.

Torni aluatul in tava si dai la cuptor pentru cca 20 minute (verifici cu o scobitoare daca este copt).

Cand s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca in tava.

Crema:

Asezi fructele intr-o strecuratoare si le lasi sa se scurga bine de sirop, apoi le tai cubulete mici.

Branza Mascarpone o amesteci cu zaharul pudra, cu ajutorul mizerului, pana cand devine spumoasa.

Bati frisca si adaugi crema Mascarpone.

In crema astfel obtinuta amesteci usor 3/4 din fructe.

Montare:

Indepartezi inelul tavii si asezi blatul pe platou, dupa care il insiropezi cu siropul din compot si reasezi inelul.

Asezi cam jumatate din crema.

Piscoturile le inmoi in solutia de cacao instant cu apa calda si le asezi peste crema.

Opresti cam 2 linguri de crema, iar restul o asezi peste piscoturi.

Dai tortul la rece pentru 1 ora.

Indepartezi inelul si imbraci tortul in restul de crema, apoi il lasi la rece.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi.

Iei tortul si il ornezi: cate un capat al piscotului il glazurezi si decorezi cu ornamente, apoi il asezi pe marginea tortului. Repeti operatiunea cu toate piscoturile. Cand termini, legi totul cu o fundita.

Termini decorul fantezie, cu fructele si decoratiunile ramase.

Dai totul la rece si il servesti apoi, cu mare drag, alaturi de familie.

p. s.
Micuta mea m-a rugat sa ii fac un tort cu fructe. Si cum combinatia cu mascarpone nu da niciodata gres, a iesit o minunatie!... Mai ales ca decorul final este realizarea ei.
Il servesti taiat felii, cu multa dragoste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
5
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Parteneri
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Bucataras.RO

Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa

Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc Reteta de papanasi la cuptor, o...

Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate