Tort in forma de inima, cu pandispan insiropat, crema de ciocolata si cafea, frisca si flori de napolitana.
Pandispanul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand. Compozitia (aproape moale, dar aerata) se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana devine aurie (aprox 30 de minute). Cand este gata, se lasa la racit.
Siropul:
Se prepara siropul din apa, zahar, zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, care se fierb cam 5 minute la foc mic. Se lasa la racit.
Crema de ciocolata:
Intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul Bourbon si faina, cu ajutorul unui tel, turnand incet laptele cald. Se omogenizeaza si apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se da pe foc, se adauga untul si ciocolata cu cafea (eu am avut de la Kaufland) si se amesteca bine. Se lasa la racit.
Decor si asamblare:
Se taie pandispanul in doua foi inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se decupeaza marginile, dand forma de inima. se insiropeaza. Se adauga o parte din crema, resturile taiate de la pandispan, restul de crema si capacul tortului.
Se bate frisca lichida cu mixerul, nu prea tare, ci doar pana devine cremoasa, se orneaza tortul cu frisca, decoratiuni de zahar, flori de napolitana si putina ciocolata topita.
Se da la rece.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/tort-8-martie.html
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatŞtiu că în privinţa deserturilor sunt sărac printre reţete, nu că aş avea prea multe reţete din alte feluri de...
Pere în sos de caramelCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii