Tort 8 Martie

Postat pe: 21-03-2017
(0)

Ingrediente

pentru pandispan avem nevoie de:
5 oua + 2 albusuri
6 linguri de faina
1 lingura zeama de lamaie
un varf lingurita sare
4 linguri de zahar
1 lingura zahar vanilat Bourbon
150 ml ulei
un praf de copt
pentru crema de ciocolata:
2 galbenusuri
300 ml lapte
3 linguri zahar
3 linguri (cu varf) faina
1 lingura zahar vanilat Bourbon
100 g unt
Cateva patratele de ciocolata cu cafea
pentru sirop:
apa 250 ml
3 linguri zahar
Zeama de la o jumatate de portocala
1 lingura coaja de portocala
pentru decor:
200 ml frisca lichida
flori de napolitana si bombonele de zahar Dr.Oetker
putina ciocolata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

15 portii
Tort in forma de inima, cu pandispan insiropat, crema de ciocolata si cafea, frisca si flori de napolitana.

Pandispanul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand. Compozitia (aproape moale, dar aerata) se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana devine aurie (aprox 30 de minute). Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:
Se prepara siropul din apa, zahar, zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, care se fierb cam 5 minute la foc mic. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata:
Intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul Bourbon si faina, cu ajutorul unui tel, turnand incet laptele cald. Se omogenizeaza si apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se da pe foc, se adauga untul si ciocolata cu cafea (eu am avut de la Kaufland) si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decor si asamblare:
Se taie pandispanul in doua foi inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se decupeaza marginile, dand forma de inima. se insiropeaza. Se adauga o parte din crema, resturile taiate de la pandispan, restul de crema si capacul tortului.

Se bate frisca lichida cu mixerul, nu prea tare, ci doar pana devine cremoasa, se orneaza tortul cu frisca, decoratiuni de zahar, flori de napolitana si putina ciocolata topita.

Se da la rece.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/tort-8-martie.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort 8 Martie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort 8 Martie