Tort 8 Martie

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort 8 Martie

Ingrediente

  • pentru pandispan avem nevoie de:
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 150 ml ulei
  • un praf de copt
  • pentru crema de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri (cu varf) faina
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 100 g unt
  • Cateva patratele de ciocolata cu cafea;
  • pentru sirop:
  • apa 250 ml
  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la o jumatate de portocala
  • 1 lingura coaja de portocala
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • flori de napolitana si bombonele de zahar Dr.Oetker
  • putina ciocolata

Mod de preparare

Tort in forma de inima, cu pandispan insiropat, crema de ciocolata si cafea, frisca si flori de napolitana.

Pandispanul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand. Compozitia (aproape moale, dar aerata) se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana devine aurie (aprox 30 de minute). Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:
Se prepara siropul din apa, zahar, zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, care se fierb cam 5 minute la foc mic. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata:
Intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul Bourbon si faina, cu ajutorul unui tel, turnand incet laptele cald. Se omogenizeaza si apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se da pe foc, se adauga untul si ciocolata cu cafea (eu am avut de la Kaufland) si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decor si asamblare:
Se taie pandispanul in doua foi inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se decupeaza marginile, dand forma de inima. se insiropeaza. Se adauga o parte din crema, resturile taiate de la pandispan, restul de crema si capacul tortului.

Se bate frisca lichida cu mixerul, nu prea tare, ci doar pana devine cremoasa, se orneaza tortul cu frisca, decoratiuni de zahar, flori de napolitana si putina ciocolata topita.

Se da la rece.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/tort-8-martie.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Placinta cu dovleac
Bucataras.RO

Placinta cu dovleac

O placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)

Placinta cu dovleac
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread