Toffee cu Ciocolata si Caramel

Postat pe: 04-03-2013
(0)

Ingrediente

Blat
2 ½ cani napolitane de vanilie, zdrobite
¼ cana zahar brun, aprox 100 g
½ cana unt topit, aprox 200 g
Topping
½ cana unt
½ cana zahar brun
1 cana fulgi de ciocolata amaruie, aprox 180 g
½ cana nuci prajite si tocate fin sau macinate, aprox 100 g

Mod de preparare

Amestecati napolitanele zdrobite cu zaharul brun, untul topit si racit, intr-un bol.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm), nivelati si presati bine.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 8- 10 min, la 180 grade sau pana cand incepe sa prinda putina crusta deasupra si sa se rumeneasca usor.

Intre timp, pregatiti toppingul: puneti la foc mediu, untul si zaharul brun, lasati sa fiarba 1 min, amestecand continuu, pana ce zaharul este complet dizolvat. Turnati caramelul fierbinte, repartizandu-l uniform peste crusta din tava.

Dati din nou la cuptor pentru inca 10 min. Scoateti tava pe un gratar, presarati imediat fulgii de ciocolata, lasati-i putin sa se topeasca, apoi intindeti repede ciocolata pe toata suprafata.

Repartizati uniform nuca prajita peste stratul de ciocolata inca neanchegat, astfel incat aceasta sa adere bine la ciocolata. Lasati toffee-ul in tava sa se raceasca complet.

Taiati in bucatele.
Serviti cu mare atentie pentru ca toffee-ul are o textura mai dura din cauza caramelului intarit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Toffee cu Ciocolata si Caramel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Toffee cu Ciocolata si Caramel