Amestecati napolitanele zdrobite cu zaharul brun, untul topit si racit, intr-un bol.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm), nivelati si presati bine.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 8- 10 min, la 180 grade sau pana cand incepe sa prinda putina crusta deasupra si sa se rumeneasca usor.
Intre timp, pregatiti toppingul: puneti la foc mediu, untul si zaharul brun, lasati sa fiarba 1 min, amestecand continuu, pana ce zaharul este complet dizolvat. Turnati caramelul fierbinte, repartizandu-l uniform peste crusta din tava.
Dati din nou la cuptor pentru inca 10 min. Scoateti tava pe un gratar, presarati imediat fulgii de ciocolata, lasati-i putin sa se topeasca, apoi intindeti repede ciocolata pe toata suprafata.
Repartizati uniform nuca prajita peste stratul de ciocolata inca neanchegat, astfel incat aceasta sa adere bine la ciocolata. Lasati toffee-ul in tava sa se raceasca complet.
Taiati in bucatele.
Serviti cu mare atentie pentru ca toffee-ul are o textura mai dura din cauza caramelului intarit.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii