Amestecati napolitanele zdrobite cu zaharul brun, untul topit si racit, intr-un bol.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm), nivelati si presati bine.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 8- 10 min, la 180 grade sau pana cand incepe sa prinda putina crusta deasupra si sa se rumeneasca usor.
Intre timp, pregatiti toppingul: puneti la foc mediu, untul si zaharul brun, lasati sa fiarba 1 min, amestecand continuu, pana ce zaharul este complet dizolvat. Turnati caramelul fierbinte, repartizandu-l uniform peste crusta din tava.
Dati din nou la cuptor pentru inca 10 min. Scoateti tava pe un gratar, presarati imediat fulgii de ciocolata, lasati-i putin sa se topeasca, apoi intindeti repede ciocolata pe toata suprafata.
Repartizati uniform nuca prajita peste stratul de ciocolata inca neanchegat, astfel incat aceasta sa adere bine la ciocolata. Lasati toffee-ul in tava sa se raceasca complet.
Taiati in bucatele.
Serviti cu mare atentie pentru ca toffee-ul are o textura mai dura din cauza caramelului intarit.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii