Toffee cu Ciocolata si Caramel

Complexitate
redusa
Toffee cu Ciocolata si Caramel

Ingrediente

  • Blat
  • -2 ½ cani napolitane de vanilie, zdrobite
  • -¼ cana zahar brun, aprox 100 g
  • -½ cana unt topit, aprox 200 g
  • Topping
  • -½ cana unt
  • -½ cana zahar brun
  • -1 cana fulgi de ciocolata amaruie, aprox 180 g
  • -½ cana nuci prajite si tocate fin sau macinate, aprox 100 g

Mod de preparare

Amestecati napolitanele zdrobite cu zaharul brun, untul topit si racit, intr-un bol.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm), nivelati si presati bine.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 8- 10 min, la 180 grade sau pana cand incepe sa prinda putina crusta deasupra si sa se rumeneasca usor.

Intre timp, pregatiti toppingul: puneti la foc mediu, untul si zaharul brun, lasati sa fiarba 1 min, amestecand continuu, pana ce zaharul este complet dizolvat. Turnati caramelul fierbinte, repartizandu-l uniform peste crusta din tava.

Dati din nou la cuptor pentru inca 10 min. Scoateti tava pe un gratar, presarati imediat fulgii de ciocolata, lasati-i putin sa se topeasca, apoi intindeti repede ciocolata pe toata suprafata.

Repartizati uniform nuca prajita peste stratul de ciocolata inca neanchegat, astfel incat aceasta sa adere bine la ciocolata. Lasati toffee-ul in tava sa se raceasca complet.

Taiati in bucatele.
Serviti cu mare atentie pentru ca toffee-ul are o textura mai dura din cauza caramelului intarit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)