Folositi mixerul pentru a prepara crema. Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie de culoare pala si textura fina. Separat amestecati mascarponele cu laptele, apoi adaugati si cu ouale. Adaugati si nuca de cocos.
Separat bateti smantana pana se face spuma, apoi puneti-o peste compozitia cu mascarpone. Nu mai mixati, ci omogenizati usor, prin impaturire, folosind o spatula.
Curatati fructele si taiati-le in bucati mici (de aproximativ 1 cm cub). Pisati cu ajutorul furculite zmeura pe care ati amestecat-o in prealabil cu zaharul.
Inmuiati piscoturile in sucul tropical (la fel cum se procedeaza la Tiramisu reţetă originală). Eu nu am citit bine reteta initial, si am pisat piscoturile, apoi le-am umezit cu sucul ... :)
Impartiti compozitiile in 4 si puneti-le in aceasta ordine intr-un pahar: zmeura, crema de mascarpone (o optime din cantitatea totala), piscoturile inmuiate, fructele taiate cubulete, apoi inca un strat de mascarpone (o optime din cantitatea totala).
Mie mi s-a parut foarte pregnant gustul de nuca de cocos, deci data urmatoare fie voi renunta de tot la ea, fie voi diminua cantitatea.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii