Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 mango
  • 1-2 banane
  • 1 ananas
  • 125 g zmeura
  • 20 g zahar
  • 12 piscoturi
  • 500 ml suc tropical
  • Crema de mascarpone si nuca de cocos:
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 50 g lapte (preferabil de cocos)
  • 50 g nuca de cocos macinata
  • 150 ml smantana cu continut mic de grasime

Mod de preparare

Folositi mixerul pentru a prepara crema. Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie de culoare pala si textura fina. Separat amestecati mascarponele cu laptele, apoi adaugati si cu ouale. Adaugati si nuca de cocos.

Separat bateti smantana pana se face spuma, apoi puneti-o peste compozitia cu mascarpone. Nu mai mixati, ci omogenizati usor, prin impaturire, folosind o spatula.

Curatati fructele si taiati-le in bucati mici (de aproximativ 1 cm cub). Pisati cu ajutorul furculite zmeura pe care ati amestecat-o in prealabil cu zaharul.

Inmuiati piscoturile in sucul tropical (la fel cum se procedeaza la Tiramisu reţetă originală). Eu nu am citit bine reteta initial, si am pisat piscoturile, apoi le-am umezit cu sucul ... :)

Impartiti compozitiile in 4 si puneti-le in aceasta ordine intr-un pahar: zmeura, crema de mascarpone (o optime din cantitatea totala), piscoturile inmuiate, fructele taiate cubulete, apoi inca un strat de mascarpone (o optime din cantitatea totala).
Mie mi s-a parut foarte pregnant gustul de nuca de cocos, deci data urmatoare fie voi renunta de tot la ea, fie voi diminua cantitatea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia