Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos

Postat pe: 10-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
1 mango
1-2 banane
1 ananas
125 g zmeura
20 g zahar
12 piscoturi
500 ml suc tropical
Crema de mascarpone si nuca de cocos:
3 galbenusuri
50 g zahar
200 g mascarpone
50 g lapte (preferabil de cocos)
50 g nuca de cocos macinata
150 ml smantana cu continut mic de grasime

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Folositi mixerul pentru a prepara crema. Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie de culoare pala si textura fina. Separat amestecati mascarponele cu laptele, apoi adaugati si cu ouale. Adaugati si nuca de cocos.

Separat bateti smantana pana se face spuma, apoi puneti-o peste compozitia cu mascarpone. Nu mai mixati, ci omogenizati usor, prin impaturire, folosind o spatula.

Curatati fructele si taiati-le in bucati mici (de aproximativ 1 cm cub). Pisati cu ajutorul furculite zmeura pe care ati amestecat-o in prealabil cu zaharul.

Inmuiati piscoturile in sucul tropical (la fel cum se procedeaza la tiramisu classic). Eu nu am citit bine reteta initial, si am pisat piscoturile, apoi le-am umezit cu sucul ... :)

Impartiti compozitiile in 4 si puneti-le in aceasta ordine intr-un pahar: zmeura, crema de mascarpone (o optime din cantitatea totala), piscoturile inmuiate, fructele taiate cubulete, apoi inca un strat de mascarpone (o optime din cantitatea totala).
Mie mi s-a parut foarte pregnant gustul de nuca de cocos, deci data urmatoare fie voi renunta de tot la ea, fie voi diminua cantitatea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tiramisu Tropical cu Nuca de Cocos