Tiramisu rețetă pentru Copii

Complexitate
redusa
Tiramisu rețetă pentru Copii

Ingrediente

  • 40 pișcoturi bio
  • 570 ml apă
  • 3 linguri pudra de roșcove bio
  • 3 linguri zahăr brut bio
  • 1000 g Mascarpone bio
  • 240 ml sirop de fructe bio (eu am folosit sirop de mentă pentru că îmi place foarte mult combinația de mentă și ciocolată)
  • 6 linguri coajă rasă de portocală bio
  • 150 g Ciocolată bio

Mod de preparare

Deși, în afară de varianta clasică Tiramisu reţetă originală, există multe rețete de tiramisu, m-am gândit să pregătesc și o variantă pentru copii, adică un tiramisu fără vin, sherry, ouă crude, cafea.

Aceasta este varianta mea preferata și am pregătit-o special pentru părinții mei care au aniversat ieri 10 ani de căsătorie.

Punem într-un vas apa, zahărul și pudra de roșcove și fierbem amestecul până se dizolvă pudra de roșcove, apoi punem amestecul la răcit.

Luăm un vas în care așezam pișcoturile și turnăm peste ele băutura din roșcove, având grijă ca pișcoturile să fie complet acoperite de lichid. Lăsăm pișcoturile până absorb lichidul și apoi le așezam într-o tavă.

Punem crema de mascarpone într-un bol, adăugăm siropul de fructe, coja rasă de portocale și amestecăm cu un mixer până obținem o cremă lucioasă.

Întindem un strat de cremă peste pișcoturi, adăugăm încă un strat de pișcoturi, întindem iar un strat de cremă și tot așa până punem 3 straturi de pișcoturi și trei straturi de cremă.

Presărăm peste ultimul strat de cremă ciocolată rasă și păstrăm prăjitura la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.

Va doresc poftă bună!

La mulți ani mami și tati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

Tiramisu reţetă originală Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola