Tiramisu rețetă pentru Copii

Complexitate
redusa
Tiramisu rețetă pentru Copii

Ingrediente

  • 40 pișcoturi bio
  • 570 ml apă
  • 3 linguri pudra de roșcove bio
  • 3 linguri zahăr brut bio
  • 1000 g Mascarpone bio
  • 240 ml sirop de fructe bio (eu am folosit sirop de mentă pentru că îmi place foarte mult combinația de mentă și ciocolată)
  • 6 linguri coajă rasă de portocală bio
  • 150 g Ciocolată bio

Mod de preparare

Deși, în afară de varianta clasică Tiramisu reţetă originală, există multe rețete de tiramisu, m-am gândit să pregătesc și o variantă pentru copii, adică un tiramisu fără vin, sherry, ouă crude, cafea.

Aceasta este varianta mea preferata și am pregătit-o special pentru părinții mei care au aniversat ieri 10 ani de căsătorie.

Punem într-un vas apa, zahărul și pudra de roșcove și fierbem amestecul până se dizolvă pudra de roșcove, apoi punem amestecul la răcit.

Luăm un vas în care așezam pișcoturile și turnăm peste ele băutura din roșcove, având grijă ca pișcoturile să fie complet acoperite de lichid. Lăsăm pișcoturile până absorb lichidul și apoi le așezam într-o tavă.

Punem crema de mascarpone într-un bol, adăugăm siropul de fructe, coja rasă de portocale și amestecăm cu un mixer până obținem o cremă lucioasă.

Întindem un strat de cremă peste pișcoturi, adăugăm încă un strat de pișcoturi, întindem iar un strat de cremă și tot așa până punem 3 straturi de pișcoturi și trei straturi de cremă.

Presărăm peste ultimul strat de cremă ciocolată rasă și păstrăm prăjitura la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.

Va doresc poftă bună!

La mulți ani mami și tati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.