Blat: se bat abusurile cu o priza de sare, galbenusurile se bat cu zaharul pana cand devine spumos si zaharul se topeste. Albusurile, treptat, se adauga la galbenusurile cu zahar si le amesteci cu lingura. Faina cu ness-ul si cu cacaoa se amesteca apoi se adauga in spuma treptat.
Pe urma pui toate astea intr-o tava, dedesupt cu hartie de pergament si se baga la cuptorul preincalzit la 180 g max. 25-30 min. (pt. crema) menta se toaca marunt, marunt. Galbenusurile cu zaharul se freaca pana devin spumoase. Mascarpone se adauga lingura cu lingura la masa de galbenusuri cu zahar.
Adaugi frisca batuta si pe urma menta. (partea de terminare a prajiturii) scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca, pe urma il imbibam cu lichor de portocale. Punem un pic de crema deasupra pe urma impartim zmeura. Pe urma vine jumatatea de crema ramasa peste zmeura. Am ales sa adaug zmeura prajiturii clasice de Tiramisu rețetă originală pentru aoma si gustul proapăt al fructelor.
Dupa aceea vin piscoturile (eu va recomand sa lasati prajitura la rece o ora inainte de a se aseza piscoturile). Pe urma cu o lingurita de lichoir de portocale se pune peste fiecare piscot lichior. Se asaza peste piscoturi, peste blat si peste toate alea, restul de crema ramasa. Inainte de a se servi de cerne din abundenta cacao deasupra.
Cu un pic de cafea expresso.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii