Tiramisu rețetă cu Zmeură

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - sare
  • - 150 de g de zahar
  • - 120 de g de faina
  • - 3 linguri de cafea ness
  • - o lingura de cacao
  • - 300 de g de zmeura (proaspata)
  • - 5 galbenusuri (proaspete)
  • - menta (proaspata)
  • - 100 de g de zahar
  • - 500 de g de mascarpone
  • - 400 de g de frisca lichida
  • - 2 linguri de lichior de portocale
  • - 300 de g de piscoturi

Mod de preparare

Blat: se bat abusurile cu o priza de sare, galbenusurile se bat cu zaharul pana cand devine spumos si zaharul se topeste. Albusurile, treptat, se adauga la galbenusurile cu zahar si le amesteci cu lingura. Faina cu ness-ul si cu cacaoa se amesteca apoi se adauga in spuma treptat.

Pe urma pui toate astea intr-o tava, dedesupt cu hartie de pergament si se baga la cuptorul preincalzit la 180 g max. 25-30 min. (pt. crema) menta se toaca marunt, marunt. Galbenusurile cu zaharul se freaca pana devin spumoase. Mascarpone se adauga lingura cu lingura la masa de galbenusuri cu zahar.

Adaugi frisca batuta si pe urma menta. (partea de terminare a prajiturii) scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca, pe urma il imbibam cu lichor de portocale. Punem un pic de crema deasupra pe urma impartim zmeura. Pe urma vine jumatatea de crema ramasa peste zmeura. Am ales sa adaug zmeura prajiturii clasice de Tiramisu rețetă originală pentru aoma si gustul proapăt al fructelor.

Dupa aceea vin piscoturile (eu va recomand sa lasati prajitura la rece o ora inainte de a se aseza piscoturile). Pe urma cu o lingurita de lichoir de portocale se pune peste fiecare piscot lichior. Se asaza peste piscoturi, peste blat si peste toate alea, restul de crema ramasa. Inainte de a se servi de cerne din abundenta cacao deasupra.
Cu un pic de cafea expresso.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Tagliatelle cu somon si spanac
Bucataras.RO

Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...

Tagliatelle cu somon si spanac
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia