Tiramisu rețetă cu Zmeură

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - sare
  • - 150 de g de zahar
  • - 120 de g de faina
  • - 3 linguri de cafea ness
  • - o lingura de cacao
  • - 300 de g de zmeura (proaspata)
  • - 5 galbenusuri (proaspete)
  • - menta (proaspata)
  • - 100 de g de zahar
  • - 500 de g de mascarpone
  • - 400 de g de frisca lichida
  • - 2 linguri de lichior de portocale
  • - 300 de g de piscoturi

Mod de preparare

Blat: se bat abusurile cu o priza de sare, galbenusurile se bat cu zaharul pana cand devine spumos si zaharul se topeste. Albusurile, treptat, se adauga la galbenusurile cu zahar si le amesteci cu lingura. Faina cu ness-ul si cu cacaoa se amesteca apoi se adauga in spuma treptat.

Pe urma pui toate astea intr-o tava, dedesupt cu hartie de pergament si se baga la cuptorul preincalzit la 180 g max. 25-30 min. (pt. crema) menta se toaca marunt, marunt. Galbenusurile cu zaharul se freaca pana devin spumoase. Mascarpone se adauga lingura cu lingura la masa de galbenusuri cu zahar.

Adaugi frisca batuta si pe urma menta. (partea de terminare a prajiturii) scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca, pe urma il imbibam cu lichor de portocale. Punem un pic de crema deasupra pe urma impartim zmeura. Pe urma vine jumatatea de crema ramasa peste zmeura. Am ales sa adaug zmeura prajiturii clasice de Tiramisu rețetă originală pentru aoma si gustul proapăt al fructelor.

Dupa aceea vin piscoturile (eu va recomand sa lasati prajitura la rece o ora inainte de a se aseza piscoturile). Pe urma cu o lingurita de lichoir de portocale se pune peste fiecare piscot lichior. Se asaza peste piscoturi, peste blat si peste toate alea, restul de crema ramasa. Inainte de a se servi de cerne din abundenta cacao deasupra.
Cu un pic de cafea expresso.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici