Tiramisu rețetă cu Zmeură

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - sare
  • - 150 de g de zahar
  • - 120 de g de faina
  • - 3 linguri de cafea ness
  • - o lingura de cacao
  • - 300 de g de zmeura (proaspata)
  • - 5 galbenusuri (proaspete)
  • - menta (proaspata)
  • - 100 de g de zahar
  • - 500 de g de mascarpone
  • - 400 de g de frisca lichida
  • - 2 linguri de lichior de portocale
  • - 300 de g de piscoturi

Mod de preparare

Blat: se bat abusurile cu o priza de sare, galbenusurile se bat cu zaharul pana cand devine spumos si zaharul se topeste. Albusurile, treptat, se adauga la galbenusurile cu zahar si le amesteci cu lingura. Faina cu ness-ul si cu cacaoa se amesteca apoi se adauga in spuma treptat.

Pe urma pui toate astea intr-o tava, dedesupt cu hartie de pergament si se baga la cuptorul preincalzit la 180 g max. 25-30 min. (pt. crema) menta se toaca marunt, marunt. Galbenusurile cu zaharul se freaca pana devin spumoase. Mascarpone se adauga lingura cu lingura la masa de galbenusuri cu zahar.

Adaugi frisca batuta si pe urma menta. (partea de terminare a prajiturii) scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca, pe urma il imbibam cu lichor de portocale. Punem un pic de crema deasupra pe urma impartim zmeura. Pe urma vine jumatatea de crema ramasa peste zmeura. Am ales sa adaug zmeura prajiturii clasice de Tiramisu rețetă originală pentru aoma si gustul proapăt al fructelor.

Dupa aceea vin piscoturile (eu va recomand sa lasati prajitura la rece o ora inainte de a se aseza piscoturile). Pe urma cu o lingurita de lichoir de portocale se pune peste fiecare piscot lichior. Se asaza peste piscoturi, peste blat si peste toate alea, restul de crema ramasa. Inainte de a se servi de cerne din abundenta cacao deasupra.
Cu un pic de cafea expresso.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Fursecuri cu merisoare
2
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
5
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa