Am pornit de la Tiramisu reţetă originală si am ajuns la aceasta varianta delicioasa, cu multa ciocolata.
Crema de ciocolata:
Amestecati intr-un vas zaharul pudra cu cacao.
Turnati cate putin din laptele condensat / lapte gras si omogenizati bine cu un tel, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Puneti vasul pe foc mediu si lasati pana ce crema devine vascoasa, amestecand mereu.
Dati deoparte si lasati sa se racoreasca putin, apoi inglobati untul spumat si ciocolata (optional), amestecand energic pana ce aceasta se topeste complet.
Lasati sa se raceasca complet, la temperatura camerei.
* Puneti ciocolata numai in cazul in care ati scapat mai mult lapte sau va place crema ceva mai tare.
* Crema de ciocolata obtinuta trebuie sa fie de consistenta mierii; dupa ce se lasa sa se raceasca complet, ea se va mai ingrosa.
* In mod normal piscoturile vor " trage" umezeala, iar crema va fi exact cat trebuie de tare / moale.
Crema mascarpone
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa de culoare galben pal. Adaugati mascarpone si mixati in continuare pana obtineti o crema fina.
Combinati cele doua creme prin mixare pana obtineti o crema aerata (aproape ca un mousse de ciocolata). Dati la frigider pana la intrebuintare.
Amestecati cafeaua cu lichiorul.
Tapetati o tava (30 x 20 cm) cu folie alimentara, astfel incat aceasta sa depaseasca cu mult marginile tavii.
Inmuiati pe rand piscoturile in amestecul de cafea si lichior si aranjati-le intr-un strat, in tava, ca la Tiramisu reţetă originală.
* Nu insiropati prea tare piscoturile pentru ca prajitura sa fie mai ferma.
Puneti ½ din crema rece si nivelati.
Repetati operatiunea cu restul de piscoturi si crema, astfel ca veti avea in tava 2 straturi de piscoturi si 2 de crema (ultimul strat va fi de crema).
Inveliti tiramisu in folia alimentara si dati la frigider pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Transferati din tava pe un platou.
Pudrati cu cacao si / sau ciocolata rasa.
Serviti feliata.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii