Terina de Fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Terina de Fructe

Ingrediente

  • Stratul 1
  • 400 gr cirese negre fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 4 lg smantana 12% grasime
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • Stratul 2
  • 400 gr caise fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 4 lg smantana 12% grasime
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • Stratul 3
  • 400 gr capsuni
  • 7 lg zahar
  • 4 lg smantana 12% grasime
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • Decor
  • sos de fructe

Mod de preparare

Stratul 1
Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa. Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.

Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata, smantana si zaharul vanilat. Se distribuie egal in forme individuale si se introduce la frigider. Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.

Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul, se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul, si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina. Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa, smantana si zaharul vanilat. Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.

Stratul 3
Capsuni si zaharul se fierb in 2-3 clocote, se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele. Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa, smantana si zaharul bourbon. Se toarna si acest strat peste cel de caise care s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.
Terina se scoate din forme introducandu-le scurt in apa fierbinte.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe

Daca nu aveti forme individuale o puteti monta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
4
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Cartofi in crusta de mustar
Bucataras.RO

Cartofi in crusta de mustar

Pentru reteta m-am inspirat de la ADRY88 >:D< ... Rezultatul e unul foarte reusit !!!

Cartofi in crusta de mustar
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia