Stratul 1
Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa. Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.
Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata, smantana si zaharul vanilat. Se distribuie egal in forme individuale si se introduce la frigider. Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.
Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul, se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul, si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina. Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa, smantana si zaharul vanilat. Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.
Stratul 3
Capsuni si zaharul se fierb in 2-3 clocote, se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele. Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa, smantana si zaharul bourbon. Se toarna si acest strat peste cel de caise care s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.
Terina se scoate din forme introducandu-le scurt in apa fierbinte.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe
Daca nu aveti forme individuale o puteti monta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii