Stratul 1
Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa. Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.
Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata, smantana si zaharul vanilat. Se distribuie egal in forme individuale si se introduce la frigider. Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.
Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul, se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul, si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina. Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa, smantana si zaharul vanilat. Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.
Stratul 3
Capsuni si zaharul se fierb in 2-3 clocote, se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele. Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa, smantana si zaharul bourbon. Se toarna si acest strat peste cel de caise care s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.
Terina se scoate din forme introducandu-le scurt in apa fierbinte.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe
Daca nu aveti forme individuale o puteti monta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii