Tarta Trei Ciocolate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta Trei Ciocolate

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr ciocolata alba
  • 6 linguri de zahar
  • 3 lamine de gelatina
  • 1 litru frisca lichida 35% grasime
  • 500ml lapte
  • Blat:
  • 3oua
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Vom face un blat din ingredientele de mai sus sau daca preferati puteti sa folositi unul cumparat. Il vom pune intr-o tava desmontabila in care vom termina de facut tarta (eu am folosit o tava cu diametrul de 26cm)

Amestecam intr-un recipient laptele cu frisca si impartim in 3 portii egale de 500 ml fiecare.
intr-un bol vom pune la inmuiat laminele de gelatina.

Vom pune int-o craticioara cu dublu fund (daca nu aveti pe baie maria) 500 ml din amestecul de lapte cu frisca ciocolata neagra rupta bucatele si 2 linguri de zahar vom mesteca pana incepe sa se topeasca si lasam sa inceapa sa fiarba. Adaugam o lamina de gelatina si mai lasam sa fiarba un minut. Vom rasturna acesta compozitie in tava peste blat.

Punem la frigider si ne punem sa pregatim urmatoarea. 500ml din amestecul de lapte cu frisca, ciocolata cu lapte si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata lasam sa inceapa sa fiarba adaugam gelatina si dupa 1 minut retragem de pe foc. Vom turna aceasta compozitie peste cea de ciocolata neagra, dar trebuie sa fim atenti sa nu se raceasca prea mult si nici sa fie calda cand atingem cu degetul trebuie sa fie lipicioasa. Daca se raceste prea mult nu se vor lipi intre ele straturile de ciocolata.

Bagam la frigider si incepem ultimul pas 500 ml de lapte ciocolata alba 2 linguri de zahar amestecam sa se topeasca lasam sa inceapa sa fiarba adaugam gelatina si dupa un minut retragem.

Inaintem sa punem compozitia de ciocolata alba verificam cu degetul si daca ramane lipicios turnam daca nu asteptam un pic. Dupa ce am trecut aceste etape bagam la frigider 12 ore (eu o las peste noapte) si dupa aceea vom demonta tava si ne va ramane tarta pentru servit.

O putem decora cu ciocolata rasa sau bilute de ciocolata sau o putem lasa asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Fursecuri cu merisoare
2
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
5
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa