Aceasta minunata tarta am pregatit-o în weekend, așa cum fac mereu când îmi vizitez părinții. A fost pe placul tuturor, fiind ușoară, răcoroasă, nu prea dulce și puțin crocanta!
Pentru blat, amestecam untul cu cele două tipuri de făina, zahărul și un praf de sare, până ce obținem un pesmet fin.
Batem un ou și îl adăugam în compoziție.
Frământam manual aluatul rezultat, până se omogenizeaza, il păstrăm apoi la frigider 30 de minute.
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru umplutura, amestecăm fructele cu restul ingredientelor.
Scoatem aluatul de la frigider, tapetam cu el manual, fiind un aluat sfaramicios, o formă pregătită cu hartie de copt , cu dimensiunea de 36 cm/13 cm, presaram deasupra puțin mălai, apoi așezăm fructele, ungem marginile tartei cu ou bătut și o coacem cca. 45 de minute.
Când e gata, o ungem cu puțin gem de caise, ușor încălzit, o ornam cu cremă de iaurt rezultată din ingredientele enunțate și cu frunze de mentă.
E un deliciu, merită încercat!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii