Aceasta minunata tarta am pregatit-o în weekend, așa cum fac mereu când îmi vizitez părinții. A fost pe placul tuturor, fiind ușoară, răcoroasă, nu prea dulce și puțin crocanta!
Pentru blat, amestecam untul cu cele două tipuri de făina, zahărul și un praf de sare, până ce obținem un pesmet fin.
Batem un ou și îl adăugam în compoziție.
Frământam manual aluatul rezultat, până se omogenizeaza, il păstrăm apoi la frigider 30 de minute.
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru umplutura, amestecăm fructele cu restul ingredientelor.
Scoatem aluatul de la frigider, tapetam cu el manual, fiind un aluat sfaramicios, o formă pregătită cu hartie de copt , cu dimensiunea de 36 cm/13 cm, presaram deasupra puțin mălai, apoi așezăm fructele, ungem marginile tartei cu ou bătut și o coacem cca. 45 de minute.
Când e gata, o ungem cu puțin gem de caise, ușor încălzit, o ornam cu cremă de iaurt rezultată din ingredientele enunțate și cu frunze de mentă.
E un deliciu, merită încercat!
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosEste facut dupa reteta cofetariei Capsa, cu mici modificari, evident. Este tortul joffre pe care il mancam in...
Desert tort Maresal JoffreCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii