Aceasta minunata tarta am pregatit-o în weekend, așa cum fac mereu când îmi vizitez părinții. A fost pe placul tuturor, fiind ușoară, răcoroasă, nu prea dulce și puțin crocanta!
Pentru blat, amestecam untul cu cele două tipuri de făina, zahărul și un praf de sare, până ce obținem un pesmet fin.
Batem un ou și îl adăugam în compoziție.
Frământam manual aluatul rezultat, până se omogenizeaza, il păstrăm apoi la frigider 30 de minute.
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru umplutura, amestecăm fructele cu restul ingredientelor.
Scoatem aluatul de la frigider, tapetam cu el manual, fiind un aluat sfaramicios, o formă pregătită cu hartie de copt , cu dimensiunea de 36 cm/13 cm, presaram deasupra puțin mălai, apoi așezăm fructele, ungem marginile tartei cu ou bătut și o coacem cca. 45 de minute.
Când e gata, o ungem cu puțin gem de caise, ușor încălzit, o ornam cu cremă de iaurt rezultată din ingredientele enunțate și cu frunze de mentă.
E un deliciu, merită încercat!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii