Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.
Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Punem la foc o craticioara cu mierea, cele doua linguri de zahar si lingura cu suc sau apa si aducem la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa se topeasca.
Turnam siropul intr-o tava de chec sau o forma rotunda mai mica, apoi asezam celelalte mere spalate, curatate si taiate feliute subtiri.
Aluatul se asaza peste mere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, unde se coace cam 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasam tarta sa se racoreasca, apoi o rasturnam pe un platou si presaram bucatele mici de miez de nuca.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii