Coca pentru tarta:
Faina, 2 linguri de cacao, 45 g zahar, priza de sare, 120 de unt, 1 galbenus, se amesteca. Se intinde in forma de tarta si se pune in congelator 30 de minute. Cuptorul se incinge la 180 de grade. Tarta se acopera cu hirtie de copt, iar pe deasupra se pun boabe de fasole, pentru ca foaia de tarta sa nu se umfle in timpul coacerii. Se tine la cuptor 20 minute. Se lasa la racit in forma.
Ciocolata se incalzeste cu laptele. Se lasa la racit si se adauga untul, restul de zahar cacaoa, galbenusurile frecate spuma, iar la sfirsit coniacul. Crema de ciocolata se toarna in tarta si se pune la frigider, cel putin 3 ore. Se serveste pudrata cu cacao.
M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii