Coca pentru tarta:
Faina, 2 linguri de cacao, 45 g zahar, priza de sare, 120 de unt, 1 galbenus, se amesteca. Se intinde in forma de tarta si se pune in congelator 30 de minute. Cuptorul se incinge la 180 de grade. Tarta se acopera cu hirtie de copt, iar pe deasupra se pun boabe de fasole, pentru ca foaia de tarta sa nu se umfle in timpul coacerii. Se tine la cuptor 20 minute. Se lasa la racit in forma.
Ciocolata se incalzeste cu laptele. Se lasa la racit si se adauga untul, restul de zahar cacaoa, galbenusurile frecate spuma, iar la sfirsit coniacul. Crema de ciocolata se toarna in tarta si se pune la frigider, cel putin 3 ore. Se serveste pudrata cu cacao.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn tort foarte bun, pe care l-am gandit pentru ziua de nastere a fetitei mele.
Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii