1. Se cerne faina pe masa de lucru, se adauga zaharul, sarea si untul moale taiat in cubulete. Se amesteca bine, apoi se formeaza un vulcan, se pune in mijloc oul batut si se framanta aluatul pana se obtine o masa compacta si omogena.
2. Se face o bila din aluat, se infasoara in film transparent si se da la rece timp de 30 minute. Trecut acest timp, se intinde foaie rotunda de 3-4 mm grosime. In continuare, se taie aluatul in forma de inimioara de 20x20 cm. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 15 minute la 180 grade. Trebuie sa aiba o culoare aurie.
3. Intre timp, se prepara crema: se bat galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase. Se adauga peste ele faina, se amesteca bine si apoi, se toarna laptele caldut. Se fierbe la foc mediu, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, pana cand se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se rastoarna intr-un castron si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racorit se adauga frisca, cu ajutorul unei linguri, putin cate putin, amestecand cu o spatula. Se pune coaja de lamaie rasa si se amesteca bine.
4. Dupa ce tarta s-a racit bine, se intinde crema uniform.
5. Se decoreaza cu capsuni din exterior spre interior (acoperind complet crema). Inainte de servire se pureaza cu zahar farin.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii