Tarta de Capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Pt crema:
  • 3 linguri de frisca tare
  • 1 lamaie
  • 1/2 l lapte caldut
  • 2 linguri faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • Pt decor:
  • 450 g capsuni bine coapte
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se cerne faina pe masa de lucru, se adauga zaharul, sarea si untul moale taiat in cubulete. Se amesteca bine, apoi se formeaza un vulcan, se pune in mijloc oul batut si se framanta aluatul pana se obtine o masa compacta si omogena.

2. Se face o bila din aluat, se infasoara in film transparent si se da la rece timp de 30 minute. Trecut acest timp, se intinde foaie rotunda de 3-4 mm grosime. In continuare, se taie aluatul in forma de inimioara de 20x20 cm. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 15 minute la 180 grade. Trebuie sa aiba o culoare aurie.

3. Intre timp, se prepara crema: se bat galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase. Se adauga peste ele faina, se amesteca bine si apoi, se toarna laptele caldut. Se fierbe la foc mediu, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, pana cand se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se rastoarna intr-un castron si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racorit se adauga frisca, cu ajutorul unei linguri, putin cate putin, amestecand cu o spatula. Se pune coaja de lamaie rasa si se amesteca bine.

4. Dupa ce tarta s-a racit bine, se intinde crema uniform.

5. Se decoreaza cu capsuni din exterior spre interior (acoperind complet crema). Inainte de servire se pureaza cu zahar farin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.