Tarta de Capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Pt crema:
  • 3 linguri de frisca tare
  • 1 lamaie
  • 1/2 l lapte caldut
  • 2 linguri faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • Pt decor:
  • 450 g capsuni bine coapte
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se cerne faina pe masa de lucru, se adauga zaharul, sarea si untul moale taiat in cubulete. Se amesteca bine, apoi se formeaza un vulcan, se pune in mijloc oul batut si se framanta aluatul pana se obtine o masa compacta si omogena.

2. Se face o bila din aluat, se infasoara in film transparent si se da la rece timp de 30 minute. Trecut acest timp, se intinde foaie rotunda de 3-4 mm grosime. In continuare, se taie aluatul in forma de inimioara de 20x20 cm. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 15 minute la 180 grade. Trebuie sa aiba o culoare aurie.

3. Intre timp, se prepara crema: se bat galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase. Se adauga peste ele faina, se amesteca bine si apoi, se toarna laptele caldut. Se fierbe la foc mediu, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, pana cand se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se rastoarna intr-un castron si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racorit se adauga frisca, cu ajutorul unei linguri, putin cate putin, amestecand cu o spatula. Se pune coaja de lamaie rasa si se amesteca bine.

4. Dupa ce tarta s-a racit bine, se intinde crema uniform.

5. Se decoreaza cu capsuni din exterior spre interior (acoperind complet crema). Inainte de servire se pureaza cu zahar farin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie