Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata

Postat pe: 02-11-2016
(0)

Ingrediente

500 gr ricotta
4 oua
150 gr zahar
4 linguri faina
100 gr bobite ciocolata
coaja lamaie
esenta vanilie
un varf sare
unt pentru tapetat forma
o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat
o ciocolata cu lapte pt glazur

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

25min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute.
Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tortul cu glazura obtinuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata