Mod de preparare pentru crumble:
Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana sa iasa cocoloase, untul trebuie sa fie rece din frigider, dupa care se pun pe hartie de copt si se coc la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.
Mod de preparare pentru caramel:
Se pune intr-o tigaie, zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic, cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele, cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.
Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata cu un gust minunat. Sa aveti pofta, dragilor!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii