Mod de preparare pentru crumble:
Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana sa iasa cocoloase, untul trebuie sa fie rece din frigider, dupa care se pun pe hartie de copt si se coc la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.
Mod de preparare pentru caramel:
Se pune intr-o tigaie, zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic, cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele, cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.
Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata cu un gust minunat. Sa aveti pofta, dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii