Tarta cu mere

Postat pe: 22-04-2017
(0)

Ingrediente

Crumble:
1 canita de faina de grau, cam 100 gr
1 cub de unt,70-80 gr
1 lingura cu zahar
Insiropat merele:
2 plicuri ceai de fructe de padure
2 plicuri ceai de macese
1 plic ceai echinaceea
1 lingura miere de rapita
1 lamaie congelata si apoi rasa pe razatoare
2 bucati scortisoara
Caramelul de mere:
2 mere
2 linguri de zahar
1 cub unt,50 gr
Pentru ornat:
smantana sau iaurt gras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

2 portii

Mod de preparare pentru crumble:
Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana sa iasa cocoloase, untul trebuie sa fie rece din frigider, dupa care se pun pe hartie de copt si se coc la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.


Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.


Mod de preparare pentru caramel:
Se pune intr-o tigaie, zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic, cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele, cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.
Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata cu un gust minunat. Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu mere