Mod de preparare pentru crumble:
Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana sa iasa cocoloase, untul trebuie sa fie rece din frigider, dupa care se pun pe hartie de copt si se coc la foc potrivit, pret de 15-20 minute, trebuie supravegheat sa nu se arda.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se pun plicurile de ceai, scortisoara si se opreste focul, se adauga apoi lamaia rasa, mierea de rapita si merele felii si se lasa pana cand siropul se raceste.
Mod de preparare pentru caramel:
Se pune intr-o tigaie, zaharul cu untul si se caramelizeaza la foc mic, cand untul dispare, se scot merele din sirop, se pun peste caramel si se fierb la foc mic, intorcand merele, cand pe o parte, cand pe alta. Cand merele isi schimba culoarea si caramelul se ingroasa putin, se opreste focul se pune peste crumble. Se orneaza cu o lingura de smantana sau iaurt gras.
Din aceasta compozitie, ies doua portii de tarta reinventata cu un gust minunat. Sa aveti pofta, dragilor!
Ce-mi place la prajitura asta e ca poți combina tot felul de ingrediente pe care le ai la îndemână sau după preferințe....
Negresa cu mere (de post)Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii