Pregatim blatul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste aceasta compozitie punem albusurile, faina si miezul de nuca sau migdale macinate. Amestecam cu grija de sus in jos, doar vrem ca blatul sa fie pufos.
Turnam aluatul rezultat intr-o forma rotunda si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul acestuia iese perfect curata.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema. Amestecam o cutie de mascarpone cu cele patru linguri de cafea pregatita si 30 de grame de zahar. Din loc in loc infigem o scobitoare in blat, deoarece il pregatim de o insiropare. Cu o lingura insiropam suprafata blatului cu cafea sau ciocolata calda (dupa preferinta). Grosimea blatului depinde mult de forma pe care o folosim la copt. Deasupra blatului punem crema de mascarpone.
Urmeaza ornarea, fiecare dupa propria imaginatie, eu am vrut sa imit niste valuri spre exemplu. Apoi topim ciocolata si creionam usor tarta. Dupa ornare, dam tarta 2-3 ore la frigider (pentru a se intari crema).
Ideala cu o ceasca de cafea! ! !
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii