Tarta cu Mascarpone

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blat:
6 oua
150 grame faina
100 grame zahar
100 grame miez de nuca tocata sau migdale
1 plic de praf de copt
o lingura de ulei
coaja de lamaie
un praf de sare
Crema:
250 grame mascarpone
4 linguri cafea pregatita
30 grame de zahar
Pentru insiropat:
o ceasca de cafea tare
Pentru decor:
ciocolata topita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pregatim blatul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste aceasta compozitie punem albusurile, faina si miezul de nuca sau migdale macinate. Amestecam cu grija de sus in jos, doar vrem ca blatul sa fie pufos.

Turnam aluatul rezultat intr-o forma rotunda si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul acestuia iese perfect curata.

Lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema. Amestecam o cutie de mascarpone cu cele patru linguri de cafea pregatita si 30 de grame de zahar. Din loc in loc infigem o scobitoare in blat, deoarece il pregatim de o insiropare. Cu o lingura insiropam suprafata blatului cu cafea sau ciocolata calda (dupa preferinta). Grosimea blatului depinde mult de forma pe care o folosim la copt. Deasupra blatului punem crema de mascarpone.

Urmeaza ornarea, fiecare dupa propria imaginatie, eu am vrut sa imit niste valuri spre exemplu. Apoi topim ciocolata si creionam usor tarta. Dupa ornare, dam tarta 2-3 ore la frigider (pentru a se intari crema).
Ideala cu o ceasca de cafea! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sabina1609
•  23.05.2009 12:48:21

multumesc, dedilia, pentru sfaturi!

dedilia
•  16.05.2009 18:15:40

draga bucatareasa incearca sa reduci cantitatea de faina si sa marest cantitatea de nuca 50 g faina si 200 g nuca
incearca si n o sa fii dezamagita
acest blat trebuie facut cu 2 zile inainte ca sa sa omogenizeze bine
in rest reteta ta e super !!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Mascarpone