Tarta cu Gutui

Complexitate
redusa
Tarta cu Gutui

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -100 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -130 g zahar
  • -700 g cubulete de gutui stropite cu zeama de la 1 lamaie pentru a ramane albe
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -1 lingurita zahar vanilat
  • -1 lingurita ghimbir ras sau pudra
  • -1 praf sare
  • -unt pentru uns tava
  • -zahar pudra sau frisca, pentru ornat

Mod de preparare

Amestecati cu mixerul faina cernuta cu untul taiat cubulete, 20 g zahar si un praf de sare pana se omogenizeaza.

Adaugati galbenusurile, 50 ml apa rece si framantati un aluat pe care-l impachetati in folie alimentara si-l dati la rece pentru 30 min. Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti-le in foaie rodunda.

Tapetati cu una din ele o forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina, imbracand si peretii tavii. Puneti deasupra o hartie alba taiata rotund si peste aceasta repartizati uniform boabe de fasole uscata sau de orez.

Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru 10 min. Scoateti tava din cuptor si inlaturati boabele de fasole si hartia.

Separat, amestecati cubuletele de gutui nescurse cu zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, scortisoara si ghimbirul, doar inainte de intrebuintare.

Turnati compozitia peste foaia coapta pe jumatate si puneti deasupra a doua foaie, taind cu un cutit surplusul de aluat ce depaseste marginile tavii.

Apasati cu o furculita peste marginea aluatului pentru ca foaia de deasupra sa se lipeasca bine de cea de jos.

Decupati din aluatul ramas si intins in foaie frunze. Lipiti-le pe marginea tartei si imprimati cu varful unui cutit nervurile. Intepati tarta in cateva locuri si dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce este coapta si frumos rumenita.

Serviti-o calda sau rece presarata cu zahar pudra sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura