Tarta cu Gutui

Complexitate
redusa
Tarta cu Gutui

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -100 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -130 g zahar
  • -700 g cubulete de gutui stropite cu zeama de la 1 lamaie pentru a ramane albe
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -1 lingurita zahar vanilat
  • -1 lingurita ghimbir ras sau pudra
  • -1 praf sare
  • -unt pentru uns tava
  • -zahar pudra sau frisca, pentru ornat

Mod de preparare

Amestecati cu mixerul faina cernuta cu untul taiat cubulete, 20 g zahar si un praf de sare pana se omogenizeaza.

Adaugati galbenusurile, 50 ml apa rece si framantati un aluat pe care-l impachetati in folie alimentara si-l dati la rece pentru 30 min. Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti-le in foaie rodunda.

Tapetati cu una din ele o forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina, imbracand si peretii tavii. Puneti deasupra o hartie alba taiata rotund si peste aceasta repartizati uniform boabe de fasole uscata sau de orez.

Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru 10 min. Scoateti tava din cuptor si inlaturati boabele de fasole si hartia.

Separat, amestecati cubuletele de gutui nescurse cu zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, scortisoara si ghimbirul, doar inainte de intrebuintare.

Turnati compozitia peste foaia coapta pe jumatate si puneti deasupra a doua foaie, taind cu un cutit surplusul de aluat ce depaseste marginile tavii.

Apasati cu o furculita peste marginea aluatului pentru ca foaia de deasupra sa se lipeasca bine de cea de jos.

Decupati din aluatul ramas si intins in foaie frunze. Lipiti-le pe marginea tartei si imprimati cu varful unui cutit nervurile. Intepati tarta in cateva locuri si dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce este coapta si frumos rumenita.

Serviti-o calda sau rece presarata cu zahar pudra sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu bulion
2
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Bucataras.RO

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar...

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia