Tarta cu Gutui

Complexitate
redusa
Tarta cu Gutui

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -100 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -130 g zahar
  • -700 g cubulete de gutui stropite cu zeama de la 1 lamaie pentru a ramane albe
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -1 lingurita zahar vanilat
  • -1 lingurita ghimbir ras sau pudra
  • -1 praf sare
  • -unt pentru uns tava
  • -zahar pudra sau frisca, pentru ornat

Mod de preparare

Amestecati cu mixerul faina cernuta cu untul taiat cubulete, 20 g zahar si un praf de sare pana se omogenizeaza.

Adaugati galbenusurile, 50 ml apa rece si framantati un aluat pe care-l impachetati in folie alimentara si-l dati la rece pentru 30 min. Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti-le in foaie rodunda.

Tapetati cu una din ele o forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina, imbracand si peretii tavii. Puneti deasupra o hartie alba taiata rotund si peste aceasta repartizati uniform boabe de fasole uscata sau de orez.

Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru 10 min. Scoateti tava din cuptor si inlaturati boabele de fasole si hartia.

Separat, amestecati cubuletele de gutui nescurse cu zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, scortisoara si ghimbirul, doar inainte de intrebuintare.

Turnati compozitia peste foaia coapta pe jumatate si puneti deasupra a doua foaie, taind cu un cutit surplusul de aluat ce depaseste marginile tavii.

Apasati cu o furculita peste marginea aluatului pentru ca foaia de deasupra sa se lipeasca bine de cea de jos.

Decupati din aluatul ramas si intins in foaie frunze. Lipiti-le pe marginea tartei si imprimati cu varful unui cutit nervurile. Intepati tarta in cateva locuri si dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce este coapta si frumos rumenita.

Serviti-o calda sau rece presarata cu zahar pudra sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Aperitiv chiftele de legume
Bucataras.RO

Aperitiv chiftele de legume

Am tot vazut pe la bucatarasi ca fac chiftele de legume, n-am rezistat, am facut si eu, numai ca o reteta de post. Prietena...

Aperitiv chiftele de legume
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia