Tarta cu dovleac copt

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dovleac copt

Ingrediente

  • dovleac copt (aproximativ 5-600 gr),
  • 10 oua prepelita,
  • 8 linguri zahar,
  • făină cat cuprinde (cred ca tot vreo 10 linguri),
  • 100 ml ulei,
  • 1 linguriță scortisoara,
  • 200 ml lapte

Mod de preparare

Am taiat dovleacul felii, le-am curățat de seminte și le-am asezat pe hartie de copt într-o tava care a mers la cuptor (180 grade) pentru 40 minute.

Cand s-au copt, am curatat coaja și am pus dovleacul în vasul de blender și le-am mixat cu 200 ml lapte până a devenit pastă.

Am transferat pasta de dovleac în vasul de mixer a robotului și am adaugat zaharul și ouăle. Am pornit mixerul și am adaugat treptat și restul ingredientelor.

Cand s-au omogenizat , am pus compozitia într-o tava rotunda (24 cm diametru) cu fund detasabil, tapetată cu hartie de copt. Am dat la cuptorul încins în prealabil pentru 1 oră și vreo 20 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici