Tarta cu crema de cacao si cocos

Complexitate
medie
Tarta cu crema de cacao si cocos

Ingrediente

  • aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt/margarina
  • 1 albus de ou
  • crema:
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr cacao amara
  • 50 gr faina ( sau zeamil poate era mai bine)
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt/margarina
  • 100 gr cocos ras
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Se face aluatul si se lasa sa se odihneasca.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema albicioasa si spumoasa...

Se pune la topit untul se da de pe foc si se adauga laptele, faina si cacao .. se amesteca bine de tot . Se adauga cocosul si se amesteca totul bine impreuna cu zaharul frecat cu galbenusurile si la urma albusul batut spuma ( al meu n-a fost chiar intepenit ).

Din aluat (3/4) se intinde o foaie care se aseza pe fundul tavii ( eu am folosit forma de tort). Se toarna crema si se acopera cu restul de aluat taiat in fisii si asezate ca un gratar.

Se pune la cuptor , in cuptorul incalzit deja ... la 180-200 °C pt .. 30 min cred ... acum e in cuptor.

Poze de la pregatirea pina la cuptor si mai tirziu cu tarta gata iar pe seara cu felia ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici