Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125g unt
  • 250g faina
  • 40g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500g crema de branza (fromage blac)
  • 250g smantana 30% grasime (creme fraiche)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 150g faina

Mod de preparare

Pentru aluat:
Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un aluat omogen, apoi il invelim intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura:
Crema de branza o amestecam cu smantana, adaugam si zaharul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, mixam bine, apoi adaugam gabenusurile si la sfarsit faina. Mixam totul pana la omogenizare.
Intr-un alt vas, mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare si cu ajutorul unei spatule incorporam in compozitia de branza.
Aluatul rece il intindem intr-o forma rotunda pe masa usor infainata, apoi imbracam o tava rotunda de 24cm (pe care am tapetata-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei) si pe peretii tavii (foto) cu aluatul obtinut, iar in mijloc asezam umplutura si nivelam usor.
Dam tava la cuptor pentru juamtate de ora la foc mare si inca 20 minute ala foc mic sau pana se rumeneste frumos deasupra!
Lasam sa se raceasca in cuptorul intre-deschis pentru a nu crapa! Pudram cu zahar pudra si o putem servi cu mare drag!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Ieri a fost ziua de naștere a mezinei noastre. De multă vreme aștepta acest moment și ne spunea încântată...

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai