Luăm caisele, le spalam, le scoatem samburele şi le rupem in două jumatati. Le punem apoi intr-un caston cu zaharul tos si cu zaharul vanilat.
Intre timp, luam o tava tapetata cu hartie pt copt si asezam jumatate din aluat. Peste aluat punem caisele una cate una, ca o patura.
Cealalta jumatate de aluat o taiem faşii si formam peste caise un gratar. Dam tarta la cuptor si dupa ce a inceput sa se aureasca, turnam deasupra siropul lasat de caise.
Cand tarta s-a copt o lasam sa se racoreasca, apoi o pudram cu zaharul pudra.
Pofta buna!
Se serveste de preferat cu lapte.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii