Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.
Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.
Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.
Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza faramita cu mana.
Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam.
La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului.
Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa.
O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.
Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi ;)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii