Tarhana Dulce cu Dulceata din Coji de Pepene Verde

Postat pe: 25-06-2012
(2)

Ingrediente

7-8 linguri de tarhana
300-350 ml lapte
praf de sare
zahar dupa gust
coaja de lamaie (optional) baton scortisoara (optional)

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si batonul de scortisoara (optional). Cand incepe sa dea in clocot se toarna tarhana si se amesteca dupa care se lasa la fiert circa 4-5 minute. Sau pana tarhana e fiarta. Timpul de fierbere variaza in functie de marimea bobului de tarhana.

Cand se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara afara, se adauga coaja de lamaie daca folositi si se lasa pana tarhana absoarbe tot laptele (daca mai este cazul). Se consuma caldut sau rece, pudrat cu scortisoara si dulceata de care doriti.

Eu am folosit dulceata de coji de pepene verde pentru ca se numara printre preferate.
Daca doriti, cat timp tarhana este calduta, se pune in forme de silicon si se lasa la racit. La servire, se rastoarna continutul cupelor de silicon pe o farfurie si se decoreaza dupa preferinta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarhana Dulce cu Dulceata din Coji de Pepene Verde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  27.07.2012 11:10:40

AI SI RETETA DE TARHANA PE rc....IN RETETA PE FORUM ESTE EXPLICAT

coc0
•  10.07.2012 14:30:16

ce este aia tarhana?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarhana Dulce cu Dulceata din Coji de Pepene Verde