1. Punem într-un vas 200 gr. făină şi zahăr. Se dizolvă drojdia în apa călduţă, apoi se amestecă bine. Turnăm lichidul în vas, amestecăm bine şi facem un aluat. lăsăm la o parte aluatul timp de cinci minute, înainte de a-l folosi.
2. Adăugăm celelalte 20 gr. de făină rămasă în zahărul brun şi amestecăm bine.
3. tăiem aluatul în patru bucăţi de aceeaşi mărime. Frământăm, apoi, fiecare bucată în formă rotundă.
4. Luăm o bucată de aluat şi îl aplatizăm. Întindem cu făcăleţul aluatul într-o foaie groasă, însă partea centrală a acesteia trebuie să fie şi mai groasă. Punem o pătrime din zahărul brun pe foiţa de cocă.
5. Împachetăm foaia de cocă cu zahărul brun înăuntru în formă de triunghi. Toate marginile trebuie lipite bine, pentru a evita scurgerea zahărului după prepararea la aburi. Modelăm la fel şi celelalte trei bucăţi de aluat.
6. Turnăm o cantitate potrivită de apă într-o oală cu aburi. Punem pe placa perforată din oală un strat de tifon umed. Dacă nu avem tifon, putem tăia patru bucăţi de hârtie de copt. Punem tangsanjiao-urile pe tifonul umed sau pe hârtiile de copt. Acoperim oala cu capacul şi lăsăm la fermentat timp de 15 - 20 de minute.
7. Pornim focul. După ce apa din oala cu aburi dă în clocot, modificăm focul de la mare la mijlociu. Din acest moment, începem să calculăm. După exact 12 minute, stingem focul. Deschidem puţin capacul oalei, iar după 3 - 5 minute, scoatem tangsanjiao-urile pe o farfurie.
1. Dacă doriţi ca umplutura să curgă, puteţi reduce cantitatea de făină. Fiţi, însă, atenţi să nu o reduceţi prea mult, pentru a evita scurgerea zahărului.
2. Este mai bine să folosiţi un tifon umed, deoarece hârtiile de copt afectează pătrunderea aburilor în partea de sus a oalei. Astfel, produsele preparate vor fi probabil mai uscate.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii