Gelatina (cele 2 pliculete ) se prepara conform instructiunilor tiparite pe pliculete.
Intr-un castron mai incapator se amesteca iaurtul cu zaharul, se agauga gelatina dizolvata, frisca batuta, zaharul valilinat si se amesteca bine pana se obtine o crema consistenta in care se adauga la final capsunile taiate cubulete.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu marginea detasabila si se lasa la rece cam o ora (pana se intareste).
Cand s-a intarit, se pregateste glazura rosie (conform instructiunilor), se toarna pe deasupra prajiturii si se mai lasa la rece 5-10minute(pana se intareste ecranul din gelatina).
La final se orneaza dupa preferinta cu frisca batuta si cu capsuni.
Pentru cine doreste, poate folosii piscoturi (asa cum am folosit eu); in forma detasabila se pun mai intai piscoturile siapoi se toarna deasupra crema de iaurt.
Se serveste rece.
Aceeasi crema dar fara gelatina, se poate pune la congelator si se obtine o inghetata foarte gustoasa.
Capsunile din reteta pot fi inlocuite si cu fructe de padure.
Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și...
Ciocolată de casăPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii