Super Capsunica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -0 500 Kg iaurt simplu (poate fi si iaurt de post)
  • -4-5linguri de zahar
  • -0 500 Kg frisca batuta
  • -0 500 Kg capsuni taiate
  • -2 pliculete gelatina
  • -2-3 pliculete zahar vanilinat
  • -1 plic gelatina transparenta rosie Tort Gelee

Mod de preparare

Gelatina (cele 2 pliculete ) se prepara conform instructiunilor tiparite pe pliculete.

Intr-un castron mai incapator se amesteca iaurtul cu zaharul, se agauga gelatina dizolvata, frisca batuta, zaharul valilinat si se amesteca bine pana se obtine o crema consistenta in care se adauga la final capsunile taiate cubulete.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu marginea detasabila si se lasa la rece cam o ora (pana se intareste).

Cand s-a intarit, se pregateste glazura rosie (conform instructiunilor), se toarna pe deasupra prajiturii si se mai lasa la rece 5-10minute(pana se intareste ecranul din gelatina).
La final se orneaza dupa preferinta cu frisca batuta si cu capsuni.

Pentru cine doreste, poate folosii piscoturi (asa cum am folosit eu); in forma detasabila se pun mai intai piscoturile siapoi se toarna deasupra crema de iaurt.

Se serveste rece.

Aceeasi crema dar fara gelatina, se poate pune la congelator si se obtine o inghetata foarte gustoasa.

Capsunile din reteta pot fi inlocuite si cu fructe de padure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate